22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRata infractionalitatii este in crestere

Rata infractionalitatii este in crestere

Dupa ce au reusit sa ocupe locul trei pe tara in ceea ce priveste numarul de accidente rutiere soldate cu victime de la inceputul anului si pina in prezent, politistii din Olt au un minus si atunci cind vine vorba de infractiuni de natura judiciara, financiara etc. Seful politistilor olteni, comisarul-sef Florian Baicea, a spus marti, intr-o conferinta de presa, ca, desi numarul infractiunilor penale cu autori necunoscuti este in scadere fata de perioada similara a anului trecut, rata infractionalitatii se mentine la un nivel ridicat.

„Depasim media pe tara la acest capitol. Avem 1.064 de infractiuni la suta de mii de locuitori, fata de 1.030, cit este media. S-au comis 5.265 de infractiuni, din care 1.874 sint de natura economico-financiara. In mediul rural s-au inregistrat 2.558 de infractiuni, cu 220 mai multe decit anul trecut. In mediul urban au fost comise 2.734 de infractiuni, cu vreo 80 mai multe decit in aceeasi perioada a anului trecut… Cit despre numarul participantilor la comiterea de infractiuni, numai pina acum sint aprope 4.600 de persoane, cu 438 mai multe decit in 2002. Alarmant este faptul ca 1.461 dintre infractori sint tineri intre 18 si 22 de ani, iar 307 sint minori“, a spus Florian Baicea.

Numarul furturilor din autoturisme se mentine ridicat

Unul dintre aspectele sesizate de seful politistilor olteni in conferinta de presa a fost ca numarul furturilor din autoturisme se mentine ridicat, pina in prezent fiind constatate 1.458 de asemenea fapte, cu peste 50 mai multe decit anul trecut. 200 din aceste infractiuni reprezinta furturi din autovehicule, 180 sint furturi din societati comerciale si 116-furturi din locuinte.

Florian Baicea s-a declarat nemultumit de rezultatele activitatii politistilor din subordine si a mentionat ca in perioada urmatoare va lua masuri de revigorare a activitatii in domeniul economico-financiar, acolo unde rezultatele oficiale sint departe de realitatea din judet. De asemenea, se va urmari respectarea disciplinei si sarcinilor de serviciu de catre angajatii IJP Olt. 52 de politisti olteni s-au ales cu diverse sanctiuni disciplinare pina in prezent din cauza depistarii unor abateri in activitatea lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS