22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNora si-a inregistrat fiul pe numele soacrei

Nora si-a inregistrat fiul pe numele soacrei

O craioveanca si-a inregistrat copilul la nastere pe numele soacrei, pentru ca aceasta din urma – singura persoana cu salariu din casa – sa poata beneficia timp de doi ani de concediu medical pentru cresterea micutului

In urgenta Clinicii de pediatrie a Spitalului de Urgenta din Craiova s-a prezentat marti seara, in jurul orei 18.00, o tinara cu un copil mic bolnav, in vederea internarii. Lavinia Iancu, de 19 ani, sustinea ca bebelusul, de doua luni, era de fapt al soacrei ei, ceea ce le-a cam pus pe ginduri pe asistentele din serviciul de garda, care au anuntat politia.

La Spitalul de Urgenta si-a facut aparitia un echipaj de la Sectia 2 Politie Craiova, care a reusit sa afle adevarul. Lavinia era de fapt mama copilului.

Baietelul, pe nume Albert Altan, fusese nascut in urma cu doua luni la maternitatea Spitalului Municipal „Filantropia“ Craiova, dar, la internare, tinara isi daduse numele soacrei sale. Asa se face ca nou-nascutul a fost inregistrat chiar de la nastere ca fiind fiul Marianei Stingaciu.

De aici pina la eliberarea certificatului de nastere fals a fost doar o simpla formalitate. Albert a devenit, oficial, fratele tatalui sau, cumnatul mamei si, nu in ultimul rind, fiul bunicii lui, alegindu-se astfel cu o panoplie de grade de rudenie cum nu s-a mai pomenit.

Motivatia falsului – indemnizatia de ingrijire a copilului

Politistilor nu le-a fost greu sa afle motivul care a determinat-o pe Lavinia Iancu sa ascunda adevarata identitate a copilului sau.

„Baiatul a primit alt nume pentru ca soacra sa poata primi concediu postnatal de ingrijire a copilului. Mariana Stingaciu fiind singurul membru al familiei care avea serviciu, avea dreptul de a primi indemnizatie de crestere a copilului“, a mentionat comisarul Tita Grigore, adjunctul sefului Sectiei 2 Politie.

Confruntat cu dovezile, tatal copilului, Robert Stingaciu, a recunoscut falsul, nu insa si motivele: „L-am trecut pe numele maica-mii ca sa o mosteneasca, sa aiba si el avere, ca eu si cu maica-sa sintem saraci, traim de azi pe miine din ajutorul social. Bunica-sa are serviciu la IGO, da’ de vreo patru sau cinci luni nu s-a mai dus la lucru, ca e in concediu… Nu de ingrijire a copilului! Doamne fereste!“

Lavinia Iancu este cercetata pentru savirsirea infractiunilor de fals si uz de fals, riscind o pedeapsa cu inchisoarea de pina la cinci ani. Cercetarile o vizeaza si pe soacra ei, Mariana Stingaciu, care ar putea ajunge si ea dupa gratii, daca se va dovedi ca i-a fost complice nurorii. Si n-ar fi exclus, fiind in concediu medical postnatal – dupa cum spun unii colegi de-ai sai de la Serviciul Public de Salubritate Craiova – din data de 15 septembrie.

Micutul de doua luni, Albert, este in stare critica in reanimarea Clinicii II Pediatrie din cadrul Spitalului de Urgenta Craiova. Copilul sufera de enterocolita si o posibila pneumonie, starea sa agravindu-se, dupa spusele cadrelor medicale, si din cauza neglijentei parintilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS