24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGroapa de gunoi a Craiovei, mutata din pix

Groapa de gunoi a Craiovei, mutata din pix

Dintr-o intorsatura gresita de condei, consilierii locali ai Craiovei au mutat viitoarea groapa ecologica de gunoi, in care o firma italiana va investi circa 30 de milioane de euro, in alta locatie.

Partea hazlie este ca nimeni nu stie cu exactitate unde. Parcela trecuta in acte acum doua luni nu figureaza in schitele atasate la dosarele pe care le-au primit inaintea sedintei. In sedinta de astazi, consilierii au de aprobat o noua hotarire, prin care sa remedieze eroarea din actele intocmite de „specialistii“ primariei. Care specialisti se dezvinovatesc spunind ca a fost o „greseala de dactilografiere“!

„E tot pe tarlaua primariei“, spune sefa de la Urbanism

Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) al zonei in cauza, situate in cartierul Mofleni, a fost aprobat in sedinta din 22 august a Consiliului Local Craiova. Conform referatului de specialitate atasat proiectului de hotarire, PUD-ul se referea la tarlaua 53, parcela 175, in conditiile in care toate aprobarile si avizele de rigoare obtinute de primarie, inclusiv certificatul de urbanism (eliberat tot de Primaria Craiova), faceau referire la tarlaua 53, insa la parcela… 575! Aparatul de specialitate al primariei, prin directoarea Directiei de Urbanism, Gabriela Munteanu, s-a dezvinovatit pentru greseala comisa, spunind ca totul e doar o „eroare de dactilografiere“ si ca, in fond, „este vorba despre aceeasi tarla“ (care apartine primariei), ce daca difera putin parcelele?

In aceste momente, majoritatea consilierilor isi pun o intrebare: unde este situata buclucasa parcela 175, pe care au aprobat-o in sedinta de acum doua luni? Intrebare la care este destul de greu de raspuns, in conditiile in care aceiasi „specialisti“ ai primariei nu sint in stare sa puna la dispozitia consilierilor macar o harta din care sa reiasa amplasamentul aprobat gresit si cel pe care s-au luat aprobari si certificat de urbanism.

Proprietari fictivi, tot din „greseala de dactilografiere“

Majoritatea consilierilor considera ca greseala nu este scuzabila, cind la mijloc este vorba despre o investitie pentru care italienii de la SYSTEMA ECOLOGIC, firma investitoare, pun la bataie circa 30 de milioane de euro.

Consilierii opozitiei sustin ca PSD s-a facut de ris cu aceasta investitie si nu au votat proiectul. Primarul Vasile Bulucea a promis ca-l va da afara pe cel care a comis greseala in acte. O ancheta interna s-ar impune, avind in vedere ca, in ultimul timp, „greselile de dactilografiere“ in actele primariei au aparut precum ciupercile dupa ploaie.

Ultimul scandal a izbucnit in urma cu aproximativ doua luni, cind subprefecta de Dolj din acea vreme, Elena Serbanoiu, a descoperit ca pe listele cu revolutionarii care trebuia sa primeasca pamint au aparut si citeva nume fictive. Cazul a fost musamalizat, cu toate ca acest tip de „greseli“ demonstreaza ca in administratia craioveana se poate aproba orice prostie (poate uneori si din interes), profitind de neatentia celor care voteaza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS