15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSlatinenii - nevoiti sa se incalzeasca... sufleteste!

Slatinenii – nevoiti sa se incalzeasca… sufleteste!

Masura conservarii retelei centrale de incalzire din Slatina i-a lasat pe locuitorii municipiului fara caldura. Regia Locala de Apa SC ACETI, care se ocupa pina acum doi ani si de furnizarea de energie termica catre populatie, mai are in functiune trei puncte termice. Prin intermediul acestora, societatea furnizeaza caldura doar prefecturii, Spitalului Judetean Slatina, Spitalului de Psihiatrie, Comandamentului Militar Judetean, Palatului Copiilor si catre doua gradinite. Vremurile cind ACETI furniza caldura pentru cele 25.000 de apartamente din municipiu tin de trecut.

Directorul regiei, Florea Iancu, a recunoscut ca doar in iarna 2001-2002 societatea a mai furnizat caldura pentru vreo 200 de apartamente din oras, dar oamenii au renuntat cind au vazut facturile mari. Acestea erau mari fiindca pierderile din retea nu se mai imparteau la 25.000, ci la 200. Din cauza cheltuielilor enorme percepute pentru incalzirea apartamentelor, oamenii au preferat sa inghete in apartamente sau sa-si incropeasca singuri o sursa de caldura.

5.000 de slatineni au caldura… legal

Potrivit informatiilor furnizate de specialistii de la DISTRIGAZ Olt, in Slatina sint instalate legal numai 5.000 de centrale termice pe gaze. Alte 5.000 functioneaza fara autorizatii de la primarie sau de la DISTRIGAZ. Din aceasta cauza, angajati ai Companiei Nationale de Gaze au reluat controalele in apartamentele slatinenilor, care au cosuri/burlane de aerisire afara si nu au autorizatii de la DISTRIGAZ. Proprietarii de apartamente care vor fi depistati ca utilizeaza centrale termice sau alte mijloace de incalzire artificiale, fara autorizatie, vor fi amendati contraventional.

Un lucru ii bucura pe slatineni: faptul ca 99% dintre ei au reusit sa-si monteze individual contoare pentru gaze. Cu toate acestea, Slatina se mentine pe primul loc pe tara in ceea ce priveste conditiile precare de trai intr-un oras resedinta de judet, unde locuitorii nu beneficiaza nici de caldura si nici de apa calda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS