12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMitingul romilor a fost aminat

Mitingul romilor a fost aminat

Autoritatile craiovene au refuzat sa dea aviz pentru mitingul care urma sa aiba loc astazi, in semn de protest fata de decizia Judecatoriei locale de a prelungi arestul preventiv al celor 12 romi implicati in scandalul din noaptea de 17/18 septembrie. Mitingul organizat de Partida Romilor a fost aminat pentru 4 noiembrie, timp in care fortele de ordine vor lua masuri pentru ca manifestarea sa decurga fara incidente.

Reprezentanti ai prefecturii, primariei si politiei se vor intruni intr-o sedinta in cadrul careia vor stabili masurile preventive ce vor fi luate pentru ca protestul sa se desfasoare in limitele legale. Mitingul fusese initial cerut pentru 24 octombrie, insa a fost aminat din cauza ca se suprapunea cu manifestarile dedicate zilelor orasului.

Partida Romilor a decis sa organizeze mitingul dupa ce, pe 22 octombrie, Judecatoria Craiova a prelungit cu 30 de zile mandatele de arestare preventiva emise pe numele celor 12 romi acuzati de ultraj contra bunelor moravuri, ultraj, distrugere si port ilegal de arme albe in locuri sau imprejurari care ar putea primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS