8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesorii string semnaturi pentru declansarea conflictului de munca

Profesorii string semnaturi pentru declansarea conflictului de munca

Profesorii din Mehedinti string in aceasta perioada semnaturi pentru declansarea conflictului de munca, in functie de rezultatul referendumului urmind sa fie utilizate toate formele de lupta sindicala.

„Deoarece pina la aceasta data Ministerul Educatiei, Tineretului si Cercetarii, guvernul si parlamentul nu au analizat responsabil si nu au solutionat favorabil revendicarile noastre, facem un referendum in rindul salariatilor, sa vedem daca sint sau nu de acord cu utilizarea formelor de lupta sindicala. La nivelul judetului Mehedinti, am transmis catre unitatile de invatamint un tabel, care cuprinde: nume, prenume, utilizarea formelor de lupta sindicala. In functie de rezultatul acestui referendum, vom lua o hotarire privind declansarea conflictului de munca. Vom utiliza toate formele de lupta sindicala: pichetare, miting, greva de avertisment si greva generala“, a spus liderul Sindicatului Liber din Invatamint, filiala Mehedinti, Mihai Dima.

„Nu este doar moftul liderilor de sindicat din invatamint!“

Profesorii mehedinteni sint nemultumiti ca, din anul 2000, de la greva generala din invatamint, nu au fost marite nici numarul coeficientilor de ierarhizare si nici valoarea salariului de referinta.

„Se tot vorbeste ca in acest an a fost o crestere salariala de 15 la suta, ceea ce nu este adevarat. Dupa calculele noastre, acest 15 la suta a insemnat o medie de numai 7,3 la suta, iar venitul mediu suplimentar, fata de veniturile de pina acum, nu a reprezentat decit 4,5 la suta. Acestea sint indexari care trebuia sa acopere o parte din inflatie. Pentru 2004, indexarea de 6 la suta, in ianuarie, si 6 la suta, de la 1 octombrie, nu va putea sa acopere in intregime inflatia, avind in vedere ca se preconizeaza o rata de 9 la suta in luna decembrie. Pentru anul viitor, in proiectul Legii bugetului sint prevazute 445.000 de bilete, cu un pret mediu de 6,8 milioane de lei. Dintre acestea, 380.000 de bilete sint de tratament si doar 65.000 sint pentru odihna. Iata ca si din acest punct de vedere starea de nemultumire este reala si nu este doar moftul liderilor de sindicat din invatamint“, a spus Mihai Dima.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS