22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateShakespeare nu si-a platit datoriile

Shakespeare nu si-a platit datoriile

Consilierii doljeni au hotarit, in sedinta ordinara de ieri, sa aloce de la bugetul judetean suma de 176 de milioane de lei pentru acoperirea unor cheltuieli de organizare a Festivalului International Shakespeare, care a avut loc recent la Craiova. Cu toate ca a avut un buget de aproape cinci miliarde de lei, din care majoritatea au provenit de la guvern si de la Ministerul Culturii si Cultelor, organizatorii festivalului au mai ramas cu unele datorii neplatite. In afara de aceste sume, directorul de festival, actorul Emil Boroghina, a precizat ca ar mai fi nevoie de circa 80 de milioane de lei ca sa acopere in intregime cheltuielile cu transportul trupelor.

„Este foarte bine ca am primit acesti bani, insa mai avem o depasire de buget la capitolul transporturi, pe care speram sa o completam din bugetul Consiliului Local Craiova. Ca doar atit consiliul judetean, cit si cel local au figurat printre organizatori“, a spus Boroghina.

Organizatorii au scapat in ultimul moment de datorii de inca doua miliarde, deoarece deplasarea unor trupe din Tokyo a fost suportata in cele din urma de guvernul japonez, din fondul de imagine al tarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS