5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrivatizarea SC AVIOANE SA a esuat

Privatizarea SC AVIOANE SA a esuat

Oficiul pentru Privatizare va decide daca va mai scoate sau nu fabrica la vinzare

SC AVIOANE SA Craiova nu a primit nici o oferta concreta de cumparare pentru pachetul majoritar de actiuni, cu toate ca ieri a expirat termenul de depunere a ofertelor. Potrivit directorului general al fabricii, Pantelimon Vilceanu, inca nu se stie daca Oficiul pentru Privatizare va mai scoate sau nu uzina la vinzare.

Valoarea totala a celor 2,5 milioane de actiuni de la AVIOANE Craiova este de 62,7 miliarde de lei, dupa ce in luna august a acestui an actionarii societatii au hotarit efectuarea ultimei majorari de capital, cu 8,9 miliarde de lei.

Singurul care a cumparat caietul de sarcini, in valoare de 50 de milioane de lei, este Otto Brauer, persoana fizica despre care Vilceanu spune ca a mai incercat, fara succes insa, sa intermedieze contracte pentru AVIOANE Craiova. De uzina craioveana au fost interesati si cei de la AEROSTAR Bacau, unul dintre principalii parteneri contractuali, furnizor de componente de avion. Cert este ca „prima strigare“ pentru AVIOANE Craiova a esuat. Cum se va proceda in continuare ramine la latitudinea Oficiului pentru Privatizare din Ministerul Economiei si Comertului.

„S-ar putea ca termenul de privatizare sa fie prelungit sau sa se reia, mai ales ca am inteles ca s-au depus doua scrisori de intentie in acest sens, una din partea acestei persoane fizice, ia cealalta din partea INTERNATIONAL AIRCRAFT TECHNOLOGY, o firma americana care si-a manifestat interesul pentru AVIOANE“, a precizat directorul Pantelimon Vilceanu.

Autoritatile au fost de acord cu parcul industrial

Indiferent de rezultatul procesului de privatizare, autoritatile locale par hotarite sa transforme aproape jumatate din activele uzinei intr-un viitor parc industrial, cu pastrarea liniei de fabricatie pentru avionul IAR ’99 SOIM, pe considerentul ca „o fabrica mai mica este mai interesanta“ pentru eventualii cumparatori. Consiliul Judetean Dolj si-a dat ieri acordul de principiu, la solicitarea conducerii constructorului craiovean de avioane, pentru constituirea unei societati mixte in vederea crearii parcului industrial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS