10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateApa rece este facturata de doua ori

Apa rece este facturata de doua ori

Presedintii si administratorii asociatiilor de proprietari din Craiova protesteaza vehement fata de protocolul incheiat in urma cu aproape doua luni intre Regia de Apa si Regia de Termoficare cu privire la contorizarea apei reci.

Unii dintre presedintii de asociatii prezenti la intilnirea de la Casa Stiintei si Tehnicii sustin ca apa rece se factureaza de doua ori, iar Primaria Craiova, cea care ar trebui sa apere interesele cetatenilor, este de acord cu hotia facuta de regiile din subordine. „Contractele pe care le avem la dispozitie sint unilaterale. Dorim sa participam si noi la negocieri, nu sa fim informati ulterior de deciziile care s-au luat de sefii regiilor si pe care noi trebuie sa le punem in practica“, a spus Marin Sorescu, presedintele Asociatiei de Proprietari Siloz – Infratirii.

Regia de Apa este acuzata ca factureaza apa rece de doua ori. „Din 2000, regia factureaza apa rece pentru prepararea apei calde menajere la persoanele date de catre asociatii. Si nu-i corect. Consumatorii ar trebui sa plateasca produsul finit, adica apa calda. Atit si nimic mai mult. Prin modul de facturare, regia vrea de fapt sa-si acopere pierderile din retea“, sustine Ion Vasile, presedintele Asociatiei de Proprietari nr. 2 Calea Bucuresti.

Administratorii si presedintii de asociatii mai cer: sa se faca returul la apa calda menajera deoarece consumatorii sint cei care platesc reincalzirea apei in retea; asociatiile sa poata sa isi aleaga societatea de salubritate cu care doresc sa incheie contract; apa calda sa se factureze la metru cub , nu la persoana, asa cum se face in prezent.

Toate tentativele de a aduce la aceeasi masa reprezentantii regiilor, primariei si ai asociatiilor de locatari si proprietari au esuat. Administratorii sint hotariti sa protesteze, respingind facturile emise de catre furnizorii de servicii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS