17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

Ploile au intirziat insamintarea griului

Ploile care au cazut in ultimele zile in Gorj au dus la intirzierea campaniei de insamintare a griului. Din cele cele 12.700 de hectare propuse, au fost insamintate numai 9.525, adica 75%. Conducerea Directiei Agricole Gorj a precizat ca ploile sint benefice pentru griul care a fost deja insamintat. Perioada optima pentru semanatul griului este pina la 25 octombrie.

Pensionarii prefera statiunile montane

Casa Judeteana de Pensii Mehedinti a demarat actiunea de acordare a biletelor de tratament pentru persoanele de virsta a treia. Cele mai solicitate destinatii sint Baile Olanesti, Calimanesti – Caciulata, Buzias si Baile Herculane, cererile fiind mai mari decit numarul biletelor repartizate de Casa Judeteana de Pensii. In schimb, au fost satisfacute toate cererile care au vizat statiuni precum Bala, Amara sau Geoagiu Bai. „La Olanesti este cel mai dificil de gasit bilete, pentru ca ne vin numai 15 – 20. Anul acesta vom repartiza 6.000 de bilete pentru pensionari. Pentru ridicarea lor, titularul trebuie sa prezinte ultimul talon de pensie, buletinul de identitate si recomandarea medicala“, a spus Ion Stanimir, directorul adjunct al Casei Judetene de Pensii Mehedinti.

Timpul nefavorabil a determinat scaderea muncii la negru in Mehedinti

Sosirea toamnei a determinat o reducere semnificativa a muncii la negru in Mehedinti. Potrivit inspectorilor de munca, situatia se datoreaza faptului ca sectoarele unde se inregistra cel mai mare numar de persoane angajate fara forme legale, cum ar fi agricultura sau constructiile, si-au finalizat activitatea in acest an. „In ultima perioada, din cei 30 de angajatori controlati, numai trei foloseau persoane fara forme legale de incadrare. Sanctiunile aplicate in cazurile constatate s-au ridicat la 20 de milioane de lei“, a spus Octavian Martuica, inspector de munca al Inspectoratului Teritorial de Munca Mehedinti.

Pesmet cu insecte si viermi

Inspectorii mehedinteni de la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului au gasit la comercializare la o unitate alimentara din Drobeta Turnu Severin 50 de pungi de pesmet cu insecte si larve. Intreaga cantitate de pesmet, produsa de societatea comerciala AURORA, din municipiu, a fost retrasa de la comercializare si distrusa, iar unitatea care detinea la vinzare acest produs a primit o sanctiune contraventionala de cinci milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS