5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajatii RAR ameninta cu greva generala

Angajatii RAR ameninta cu greva generala

Nemultumiti de salarii, cei 20 de angajati ai Registrului Auto Roman (RAR), reprezentanta Dolj, au protestat alaturi de colegii din tara.

Prin greva de avertisment organizata ieri, intre 7.30 si 9.00, acestia au incercat sa atraga atentia patronatului si guvernantilor ca nu mai pot continua astfel.

Principalele revendicari sint: respectarea salariului minim prevazut de contractul colectiv de munca pe ramura transporturi, de 100 de euro pe luna, si actualizarea lui in functie de rata inflatiei, scoaterea RAR de sub monitorizarea FMI, formarea unei comisii de negociere la nivel de reprezentanta, unitate si departamente si cresterea diurnei.

Valentin Vargolici, reprezentantul salariatilor, sustine ca activitatea in filiala Dolj nu a avut de suferit, deoarece, in mod normal, programul incepe in jur de 8.00 – 8.30: „Zilnic, sint cam 70 de clienti si nu se termina programul pina cind angajatii nu-si termina treaba“. In cazul in care revendicarile nu vor fi solutionate, salariatii RAR sint decisi sa intre in greva generala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS