10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSlatinenii - momiti cu tombole si premii sa voteze

Slatinenii – momiti cu tombole si premii sa voteze

Pentru a fi sigure ca prezenta slatinenilor la urne pentru votarea noii Constitutii nu va fi redusa, autoritatile municipiului au apelat la „artileria grea“: o tombola cu premii. Slatinenii care se vor prezenta simbata sau duminica la vot vor putea merge apoi la unul dintre cele doua centre de colectare a biletelor participante la tombola, amenajate la Casa de Cultura a Sindicatelor, respectiv la Casa Tineretului, pentru a intra in posesia biletelor pentru concurs. Legitimarea se va face pe baza cartii de alegator, pe care va trebui sa figureze stampila de la sectia in care s-a votat.

Pentru ca tombola sa fie cit mai atractiva, s-au ales premii consistente: un computer Pentium IV, o camera foto digitala, un aragaz, un aspirator, un fier de calcat, 50 de abonamente HBO pina la sfirsitul anului si chiar o suta de carduri de acces la internet, timp de o luna. Tragerea la sorti a biletelor cistigatoare va avea loc pe 20 octombrie, urmind ca fericitii votanti ai Constitutiei sa intre in posesia premiilor doua zile mai tirziu.

Acuzat ca in acest mod influenteaza direct alegatorii si ca face propaganda pentru votarea formulei imbunatatite a Constitutiei, viceprimarul Marin Postolache a declarat: „Tombola este perfect legala si nu reprezinta deloc vreun mijloc de influentare a votului alegatorilor. Noi nu spunem oamenilor cum sa voteze, ci doar sa se prezinte la vot. Cum voteaza in cabina e treaba lor, dar sa mearga la urne, pentru ca au numai de cistigat“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS