12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSarbatoarea Vinului la Bechet

Sarbatoarea Vinului la Bechet

Cea de-a IV-a editie a „Sarbatorii Vinului“, activitate care a inmanuncheat munca si contributia membrilor organizatiei PD si a Casei Pensionarilor, s-a desfasurat simbata, 11 octombrie, in comuna Bechet – Dolj.

Printre invitati s-a numarat Radu Berceanu, presedintele organizatiei PD a judetului Dolj, care a fost insotit de consilieri. La acest festival au participat 34 de concurenti. Pe aceasta cale facem un apel calduros si altor gospodari din localitatile invecinate ca la anul sa-i avem concurenti. Sarbatoarea a inceput la ora 11.00, cu plecarea alaiului din fata cladirii care gazduieste biroul PD si Casa Pensionarilor. Un car tras de boi, in care se afla „Bachus“, intruchipat de un tinar frumos, purtind costum national, nedespartit de licoarea care l-a facut vestit, insotit de o prea frumoasa fata, a atras aplauzele trecatorilor.

Evenimentul a fost sarbatorit la Restaurantul Dunarea din parcul comunei. Ansamblul „Pomul Vietii“ al Casei de Cultura Bals, al carui coregraf-instructor este prof. Stelian Cebucescu, a intretinut voia buna. Concursul a inceput la ora 12.00. Degustatorii care impreuna cu presedintele juriului Gabriel Giugea, directorul Statiunii Experimentale Viticole Banu Maracine, au desemnat campionii. Au fost decernate diplome si cupe la sectiunea vinuri albe si vinuri rosii. Campionii de anul acesta sint urmatorii: la vinuri albe s-a acordat „Premiul de excelenta“ lui Nicusor Vladu, din Dabuleni. Pe locurile urmatoare s-au clasat: Mircea Stamin, Alexandru Stanca si Constantin Ignatescu.

La sectiunea vinuri rosii, campioni sint: Nicusor Vladu (Dabuleni), Marin Paceana (Ostroveni), Vitu Glavan, Vitu Manafu si Constantin Ignatescu (toti din Bechet). Au fost invitati la aceasta sarbatoare reprezentantii celorlalte partide politice din Bechet.

Multumim celor care au onorat cu prezenta invitatia noastra, respectiv presedintele PNL, ing. Constantin Oclei, si consilierii Mihai Ispas si Marin Tulitu. Invitatii au vizitat o expozitie de arta populara. Au fost expuse obiecte cu o vechime de peste 120 de ani. Expozitia a fost vizitata si apreciata de prof. Adrian Nastase de la Muzeul Olteniei.

La finalul concursului, expertul in vinuri, Gabruel Giugea, a multumit intregii asistente pentru modul in care s-a desfasurat concursul.

Si pentru ca bucurie la bucurie vine, la petrecerea care a avut loc pina seara tirziu s-au alaturat si fotbalistii. Ei obtinusera victoria in meciul pe care l-au sustinut cu rivala Recolta Ostroveni. La un moment dat, „Bachus“ s-a suparat si ne-a servit vinul din galeti. Manifestarea a fost o reala reusita, care vrem sa se repete an de an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS