10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

Burse in Spania pe baza de clientelism si culoare PSD

Oficiul National al Burselor de Studii in Strainatate din cadrul MECT arata, intr-un comunicat transmis miercuri inspectoratelor scolare judetene, ca a primit de la Ambasada Spaniei la Bucuresti toate informatiile privind organizarea concursurilor internationale de formare si specializare coordonate de Ministerul Educatiei, Culturii si Sportului din Spania, care vor avea loc la Madrid, in 2005. Este vorba despre cursuri de formare a directorilor de scoli, precum si de cursuri destinate profesorilor de limba si literatura spaniola din invatamintul primar, gimnazial si liceal. Informatii suplimentare pot fi obtinute de la Ambasada Spaniei la Bucuresti, Biroul Atasatului pentru probleme de invatamint, se mai arata in comunicat.

Daca ONBSS oferea detaliat informatiile pentru toate cadrele didactice din invatamintul romanesc, acesta ar fi fost de aplaudat pentru transparenta si nicidecum suspectat ca ar interveni cu „spiritul de selectie“ si „criteriile ascunse“ ale PSD pentru aprobarea preferentiala a anumitor cereri.

500 de muncitori de la UREX l-au dat in judecata pe Alexandru Crisan

Alexandru Crisan, patronul de la UREX Rovinari, a fost dat in judecata pentru neplata salariilor de peste 500 de angajati ai uzinei. Muncitorii mai solicita ca patronul sa le asigure si celelalte drepturi prevazute in contractul colectiv de munca: echipamente de lucru, materiale, masa calda si rece. Primul termen in proces a fost fixat pentru luni, 20 octombrie, cind la Tribunalul Gorj vor fi pe rol peste 100 de dosare. In acelasi timp, controlul desfasurat la UREX nu a fost finalizat.

Tanc chimic lansat la apa de Santierul naval Orsova

O noua nava, cea de-a 15-a de la inceputul anului, a parasit dana Santierului naval Orsova, in aceasta saptamina. Tancul chimic GULF STREAM a fost construit pentru firma olandeza Scheepvaartbedrijf Rensen BV, are o lungime de 86 de metri, o latime de 10,64 metri si o capacitate de transport de 1.500 TDW. Alte doua nave, pentru parteneri din Comunitatea Europeana, sint in constructie in halele Santierului naval Orsova si vor fi livrate pina la inceputul lunii viitoare.

Severinul a ramas fara palmieri

Severinenii s-au speriat ieri cind au observat ca palmierii plantati in centrul municipiului au disparut. Plantele exotice au fost transportate de angajatii Primariei Drobeta Turnu Severin in serele societatii care le-a pus la dispozitia municipalitatii. Palmierii vor fi supusi unui tratament special, care sa-i ajute sa treaca de anotimpul rece, si vor fi replantati in centrul orasului, in primavara anului viitor.

Sare iodata si otet in valoare de 195 de milioane de lei, oprite de la vinzare

Inspectorii de la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti au efectuat, in ultimele zile, zece controale la agentii economici din Drobeta Turnu Severin si din judet, privind respectarea prevederilor legale referitoare la comercializarea sarii iodate, a otetului si a condimentelor. Au fost oprite temporar de la comercializare, pentru abateri de informare-etichetare, produse in valoare de 195 de milioane de lei, iar pentru termen de valabilitate expirat si parametri neconformi au fost oprite definitiv de la comercializare si retrase din circuitul consumului uman produse in valoare de trei milioane de lei. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate doua avertismente si opt amenzi, in valoare de 20 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS