5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDemareaza finantarile pentru mica infrastructura rurala

Demareaza finantarile pentru mica infrastructura rurala

In Dolj, valoarea granturilor se ridica la 375.000 de dolari

In comuna doljeana Secu se va lansa oficial astazi acordarea finantarii pentru proiecte de mica infrastructura rurala, in cadrul Proiectului de Dezvoltare Rurala.

Prin intermediul acestuia, cinci sate din comunele doljene Secu, Cotofenii din Dos, Murgasi, Bulzesti si Grecesti vor primi finantare din partea Fondului Roman de Dezvoltare Rurala (FRDS). Proiectul finantat in comuna Secu are in vedere pietruirea drumului comunal DC 210, cu o lungime de 2,5 kilometri.

Potrivit regulamentului, pentru proiectele de mica infrastructura rurala, valoarea minima a grantului reprezinta echivalentul in lei a 75.000 de dolari, la care se adauga contributia comunitatii, care este de cel putin 10% din grantul solicitat. In afara celor cinci comune doljene, au mai primit aprobare pentru finantare in vederea reabilitarii micii infrastructuri rurale alte 28 de sate din judetele Botosani, Calarasi, Salaj, Tulcea, totalul finantarii din cele cinci judete insumind doua milioane de dolari. Dimensiunea financiara a Proiectului de Dezvoltare Rurala (PDR) este de 40 de milioane de dolari intr-o prima faza si de alte 60 de milioane de dolari – in faza a doua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS