10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

Topul coruptilor in care figura si Nicolae Mischie a disparut

de pe internet


La citeva zile dupa ce in Gazeta de Sud a fost publicata o stire despre un top al coruptilor din Romania, afisat pe internet si in care pe locul 11 era Nicolae Mischie, site-ul care gazduia informatiile a disparut complet. Dupa ce stirea a fost preluata de mai multe site-uri de presa de pe internet, adresa www.anti-psd.home.ro nu a mai putut fi accesata, toate informatiile fiind sterse integral. Gazeta de Sud a publicat marti, 14 octombrie, date despre site, adresa, precum si o declaratie a liderului PSD Gorj, Nicolae Mischie. Acesta a reactionat in stilu-i bine cunoscut, trimitindu-i la origini pe toti cei care se interesau de topul respectiv, precum si pe cei care l-au realizat. „Ii bag in ma-sa pe aia care au facut topul si pe aia care se intereseaza de treaba asta!“, a spus baronul de Gorj.

Caldura in unitatile de invatamint

Toate unitatile de invatamint din Tirgu Jiu vor primi caldura incepind de astazi, in urma deciziei luate la nivelul Primariei Tirgu Jiu. In gradinitele unde nu exista centrala termica, incalzirea se va face cu radiatoare. Decizia a fost luata, chiar daca unii dintre directorii unitatilor de invatamint nu au solicitat furnizarea caldurii. Lucrurile nu vor sta la fel in asociatiile de locatari, care nu primesc agent termic decit la cerere si numai dupa achitarea sau esalonarea restantelor. Asociatiile datoreaza AQUATERM 73 de miliarde de lei, iar societatea are de platit, la rindul sau, o restanta de 93 de miliarde catre DISTRIGAZ, cu care se afla in negocieri pentru reesalonare. (C.C.)

Inspectorii scolari generali – intre ciocan si nicovala

Conducerile inspectoratelor scolare judetene sint puse intr-o situatie delicata, in privinta organizarii referendumului din zilele de 18 si 19 octombrie. In toate unitatile de invatamint din tara vor fi sali de clasa care se vor transforma in sectii de votare. Inspectorii scolari generali trebuie sa aleaga intre decizia prefectilor de neintrerupere a cursurilor elevilor, incepind cu 15 octombrie – indiferent de situatie – prin mutarea acestora in alte spatii de invatamint (laboratoare, cabinete etc.) si, probabil, ultima decizie a conducerii MECT, potrivit careia „orele de curs vor fi recuperate in cursul lunii octombrie“ daca nu exista alte posibilitati. In aceste conditii, PSD va fi obligat sa caute o solutie de compromis, care, in viziunea partidului de guvernamint, este „una de echilibru“.

Numarul cazurilor de SIDA se mentine ridicat

La centrul de testare HIV/SIDA din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Olt continua sa se inregistreze un nivel crescut al cazurilor de infectare cu virusul HIV. De la inceputul anului si pina in prezent s-au inregistrat 15 cazuri de infectare cu HIV, dintre care cinci la copii. La sfirsitul anului 2002, in judetul Olt erau diagnosticati 327 de purtatori HIV, din care 34 aveau SIDA. In prezent, sint 338 de cazuri HIV si 32 de persoane infectate cu virusul imunodeficientei. Peste 85% dintre persoanele infectate cu HIV sint in rindul adultilor, restul fiind copii care au contractat virusul in spitalele din tara la inceputul anilor 1989-1990. Potrivit specialistilor DSP Olt, pina in prezent 639 de persoane si-au facut testul HIV. Medicii au observat ca incidenta imbolnavirilor HIV/SIDA in Olt este in usoara crestere la adulti, cei mai multi infectindu-se pe cale sexuala. Un asemenea test costa 200.000 de lei, dar el este gratuit pentru femeile insarcinate si copiii nascuti de mame purtatoare ale virusului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS