11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePropaganda comunista in invatamint pentru votarea Constitutiei

Propaganda comunista in invatamint pentru votarea Constitutiei

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Dolj se implica trup si suflet, „cu justificata si indreptatita mindrie patriotica“ in organizarea referendumului pentru noua Constitutie a Romaniei, la indemnul tovarasesc al prefectului Ion Calin.

Toate unitatile de invatamint din Craiova si din judet sint prinse in aceasta actiune. Din informarile directorilor unitatilor scolare catre inspectorat, din 13 octombrie, rezulta ca „au luat toate masurile pentru amenajarea sectiilor de votare in vederea desfasurarii normale a referendumului si fara a impieta buna desfasurare a procesului instructiv-educativ“.

O scoala si sase gradinite au optat pentru dezinsectia salilor de votare

Din informarile altor directori catre aceeasi institutie, la aceeasi data, a reiesit ca „programul de desfasurare a procesului instructiv-educativ va suferi unele modificari“.

La Scoala nr. 14 din Craiova, unde vor fi trei sectii de votare (101, 104 si 105), in zilele de 16 si 17 octombrie nu se vor desfasura cursuri, acestea urmind sa fie recuperate in zilele de 25 octombrie si 1 noiembrie. Cauza: „Scoala are numai doua sali de clasa legate printr-un coridor comun“. De asemenea, directorul Gradinitei nr. 37 „Dumbrava minunata“ din Craiova a informat conducerea ISJ despre situatia concreta: „Copiii grupelor cu program prelungit (doua grupe) si copiii de la programul normal (patru grupe) nu vor veni la gradinita pe 20 octombrie, deoarece este necesara efectuarea dezinsectiei in spatiile folosite pentru votare“.

Directorii Gradinitelor nr. 40, 45, 51 si „Pinochio“ din Craiova au comunicat situatia reala inspectoratului. Acestea vor fi eliberate in 17 octombrie, „copiii nu vor frecventa cursurile“, iar pe 20 octombrie „vor fi inchise pentru formolizare“. Aproape identic, la Gradinita „Nicolae Romanescu“ din Craiova, „in zilele de 16, 17 si 20 octombrie, copiii nu vor frecventa cursurile“.

Prefectul de Dolj nu respecta optiunile directorilor

Conducerea inspectoratului a inaintat Prefecturii Dolj adresa cu nr. 1400 / 13.10.2003, care continea aceste date concrete. Prefectul Ion Calin, obisnuit cu unanimitatea, a apreciat aceste date reale probabil ca „sabotaj“ sau „interventie a agenturilor straine“. A luat masuri cu centimetrul PSD si, paradoxal, s-a schimbat modificarea. Altfel, este inexplicabila nota telefonica, din aceeasi zi, transmisa de conducerea ISJ Dolj catre toate scolile si gradinitele din Craiova si judet, nota care are urmatorul continut:

„In vederea amenajarii sectiilor de votare din scoala dumneavoastra, va rugam sa puneti la dispozitia organizatorilor sala sau salile de clasa in care acestea vor functiona, incepind de astazi. Elevii care invata in aceasta clasa sau clase vor fi mutati in alte spatii de invatamint (laboratoare, cabinete etc.)“. Cit despre dezinsectia salilor de votare nu se face nici o precizare. Iata cum elanul prefectului de Dolj da culoare politica pesedista „prea mult asteptatului“ referendum.

Conducerea MECT introduce politica PSD in salile de clasa

Aidoma PCR, PSD nu se lasa mai prejos, avind aceleasi aptitudini. Exemplul elocvent il ofera conducerea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT), care a impus tuturor inspectoratelor scolare judetene din tara „sa organizeze actiuni in perspectiva referendumului pentru noua Constitutie“: „Activitati didactice cu tema «Importanta legii fundamentale in statul de drept si continuturile Constitutiei» la toate orele de dirigentie si cultura civica din clasele gimnaziale si liceale; intilniri ale elevilor din clasele a XII-a cu reprezentanti ai autoritatilor locale, la care se vor prezenta modificarile din noua Constitutie, importanta acestor modificari pentru evolutia in perspectiva a societatii si necesitatea atitudinii cetatenesti la referendumul din 19 octombrie 2003; sedinte pe clase si lectorate cu parintii elevilor din unitatile scolare, gimnaziale si liceale cu tematica referitoare la modelul comportamental al adultilor in formarea moral-civica a tinerei generatii; organizarea in cite un centru de comuna din fiecare sector a unei intilniri cu parinti la care inspectorul teritorial va prezenta noua Constitutie din perspectiva integrarii Romaniei in structurile europene; simpozionul cu tema «Constitutia Romaniei si statul de drept; integrarea Romaniei in structurile europene»; «asezaminte constitutionale in Romania moderna»- concurs pe teme istorice; «Drepturile copilului, drepturile noastre» – concurs de desene pe asfalt; expozitii de lucrari plastice ale elevilor; implicarea activa si operativa a directorilor de unitati de invatamint si inspectori scolari in actiunile organizate de administratia locala in vederea referendumului; analizarea propagandei vizuale la avizierele scolilor din perspectiva evenimentului din 19 octombrie 2003“.

Asadar, nu a scapat nici un sat din Romania de propaganda PSD pentru votarea noii Constitutii. Daca Romania ar fi fost cu adevarat un stat de drept, la „propaganda“ trebuia sa ia parte toate partidele politice. In fond, votul cetateanului este un drept de a-l exercita si nicidecum o obligatie care sa intre sub incidenta Codului Penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS