13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSanitarii doljeni ramin in greva japoneza

Sanitarii doljeni ramin in greva japoneza

Desi rezultatul negocierilor cu guvernul a fost multumitor, sanitarii vor ramine in greva japoneza pina pe 3 noiembrie. In acelasi timp insa, sindicatele din Sanatate au sistat mitingul de doua ore care fusese programat pentru ieri si care ar fi presupus intreruperea lucrului pentru doua ore in toate institutiile spitalicesti din tara.

Potrivit liderului SANITAS Dolj, Ileana Ionescu, decizia de continuare a protestelor este un fel de polita de asigurare pentru sindicalisti in cazul in care guvernul nu se va tine de cuvint.

„Ni s-a promis ca vom primi drepturile salariale, inclusiv sporurile, urmind ca din aceasta luna sa se aplice indexarea de 9%. Un alt mare cistig este faptul ca persoanele disponibilizate in urma reorganizarii din vara a spitalelor – este vorba de aproximativ 4.600 de angajati – vor primi plati compensatorii echivalente cu salariul minim pe economie, pe o perioada de 24 de luni. Asteptam ca aceste promisiuni sa se materializeze pina pe 3 noiembrie, caz in care conflictul de munca va putea fi incheiat“, a mentionat Ileana Ionescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS