14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDaca nu votam Constitutia devenim neseriosi in fata Europei

Daca nu votam Constitutia devenim neseriosi in fata Europei

Vasile Puscas, negociatorul sef pentru aderarea Romaniei la UE, a fost prezent ieri la Craiova, cu ocazia unui simpozion de informare a societatii civile privind integrarea europeana. Intr-o scurta conferinta de presa, acesta a explicat de ce crede ca votarea Constitutiei modificate conteaza in procesul de aderare.

Vasile Puscas a amintit ca unele dintre modificarile aduse Constitutiei, ce va fi supusa referendumului pe 18 si 19 octombrie, sint angajamente luate in urma negocierii anumitor capitole pentru aderarea la UE. Acestea se refera la libera circulatie a paminturilor in ceea ce priveste proprietatea (prin articolul referitor la garantarea proprietatii private), libera circulatie a persoanelor, uniunea economica si monetara, politica de dezvoltare regionala, justitia si afacerile interne, controlul financiar sau cel privind institutiile (prin posibilitatea cetatenilor de a participa la referendumurile europene).

„Ca negociator, trebuia sa spun ca Romania va crea cadrul legal pentru indeplinirea acestor angajamente care vor putea fi respectate prin modificarile aduse Constitutiei, dupa care urmeaza punerea in acord a legilor organice, in conformitate cu aceste modificari“, a spus Puscas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS