11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCreste norma didactica in invatamintul special

Creste norma didactica in invatamintul special

Personalului didactic din invatamintul special si din casele de copii i se va mari norma didactica pina la 24 de ore pe saptamina, daca noua Lege a invatamintului va fi votata de parlament.

De acest „tratament“ vor „beneficia“: profesori si invatatori la predare si profesori pentru activitati specifice (terapia tulburarilor de limbaj, educatia auditiv-perceptiva compensatorie, ortofonia, labiolectura, orientarea, mobilitatea si educatia senzoriala, educatia vizual-perceptiva compensatorie, psihodiagnoza, orientarea scolara si profesionala, psihoterapia si consilierea, cultura fizica medicala, kinetoterapia, educatia psihomotrica etc.).

Invatatorul-educator, institutorul-educator si maistrul-instructor vor avea o norma didactica intre 20 si 30 de ore pe saptamina.

Pentru personalul didactic din invatamintul special integrat, pentru cel din centrele logopedice interscolare, pentru personalul didactic itinerant, precum si pentru profesorii psihopedagogi din casele de copii, norma didactica va fi de 16-24 ore pe saptamina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS