24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOras fara WC-uri publice

Oras fara WC-uri publice

Daca esti calator prin orasul doljean Bailesti si te trece vreo anume nevoie, vei avea nefericirea sa afli ca in tot orasul nu exista nici un WC public. Oricit ai bate strazile de la un capat la altul in cautarea unei toalete, vei fi nevoit pina la urma sa apelezi tot la serviciile unui… copac. Asta in cazul in care nu intri in vreo crisma pentru a consuma ceva, conditie obligatorie pentru a ti se permite accesul la buda localului.

Problema aceasta presanta dureaza nu de ieri, de azi, ci de citiva ani. Cu vreun deceniu in urma, autoritatilor orasului le-a trecut prin minte ideea ca ar trebui construita o toaleta publica in oras. Au gasit un proiectant destept si un construtor la fel de destept, carora le-au dat misiunea sa faca in parcul central al urbei un WC cum n-a mai fost altul. Toaleta subterana de la intrarea in parc a costat o gramada de bani, insa n-a putut fi folosita niciodata. Pentru ca, dupa cum povesteste Mihai Barbu, secretarul Primariei Bailesti, s-a intimplat o minune mai ceva ca la Caracal: „WC-ul public a fost proiectat si construit gresit, sub nivelul canalizarii orasului. Astfel ca, in loc sa se verse WC-ul in canalizare, se varsa canalizarea in WC.“

Asa ca toaleta publica din parcul central a fost zavorita si parasita, iar bietii localnici si trecatori au fost nevoiti sa-si faca nevoile prin locuri mai mult sau mai putin ascunse vederii. Iar perechile de tineri indragostiti, care se plimba prin parcul unei localitati ce-si mai zice pompos si municipiu, s-au obisnuit sa mai calce, din cind in cind, si prin ceva urit mirositor, un motiv taman bun de transmis urari „de bine“ mai-marilor de la primarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS