27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorul Huidu, datornic fruntas

Directorul Huidu, datornic fruntas

Activitatea de incasare a impozitelor si taxelor locale de la agentii economici si persoanele fizice din Tirgu Jiu decurge destul de dificil. Cu putin timp inainte de sfirsitul anului, s-au incasat 80% din impozitul pe cladiri datorat de locuitorii orasului, 69% din impozitul pe teren si 70% din cel pe mijloacele de transport.

Cele mai mici incasari se inregistreaza la impozitul pe teren, din cauza numeroaselor modificari ale calcularii valorii acestuia. „Nici acum nu se poate spune ca impozitele pe teren au fost calculate corect. Nu au fost declarate terenurile dupa destinatie si unele nu sint inregistrate deloc“, a spus Mariana Budulan, sefa Directiei de Impozite si Taxe Locale.

Unul dintre restantierii la Directia de Impozite si Taxe Locale a fost Dumitru Huidu, director in cadrul Consiliului Judetean Gorj. Pentru ca nu a dus la timp documentele prin care sa demonstreze ca si-a vindut terenul, Huidu figura cu o datorie de 85 de milioane de lei, situatie rezolvata dupa multe discutii si telefoane. Agentii economici din Tirgu Jiu s-au dovedit mai constiinciosi, achitindu-si aproape in totalitate impozitele pe terenuri si in proportie de 87% impozitele pe cladiri si mijloace de transport.

Televizoare si frigidere, vindute pe citeva sute de mii de lei

In baza de date a Directiei de Impozite si Taxe Locale figureaza datornici care nu si-au mai platit impozitele de patru ani. Numai in acest an au fost aplicate popriri pe 2.000 de pensii si salarii ale restantierilor. In unele cazuri, masura nu a fost suficienta, ajungindu-se la aplicarea sechestrului pe bunuri.

„Cei care nu au bani sa-si plateasca impozitele nu au nici bunuri de valoare prin valorificarea carora sa poata fi recuperate datoriile. De cele mai multe ori sechestram televizoare si frigidere vechi, din vinzarea carora nu scoatem mare lucru. Facem rau si oamenilor lasindu-i fara aceste obiecte. Ar fi bine daca nu s-ar ajunge in aceasta situatie“, a mai spus sefa Directiei de Impozite si Taxe. Aceasta a precizat ca, pentru fiecare trimestru pentru care nu se achita la timp impozitul, se adauga penalizari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS