11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComerciantii din pietele mehedintene trebuie sa-si schimbe cintarele

Comerciantii din pietele mehedintene trebuie sa-si schimbe cintarele

Mehedintenii care isi comercializeaza produsele agricole in pietele din judet va trebui sa isi schimbe cintarele pina la sfirsitul acestui an. Aceasta, deoarece doua dintre unitatile care produc si comercializeaza astfel de produse, respectiv Balanta Sibiu si Sevam Drobeta Turnu Severin, vor certifica o serie de unitati de masura noi.

Inspectorii Serviciului Judetean de Metrologie Legala Mehedinti isi vor intensifica, in perioada urmatoare, controalele in principalele puncte de comercializare a produselor agricole din judet.

Potrivit lui Ion Grecu, directorul serviciului, inspectorii ii vor verifica si pe agentii economici privati, iar aceste controale vor fi efectuate pina la intrarea in legalitate a tuturor persoanelor fizice sau juridice care folosesc astfel de obiecte de masura:

„In ultima perioada, controalele noastre au vizat agentii economici cu activitate de comert in pietele agroalimentare din Drobeta Turnu Severin, Orsova, Baia de Arama si Strehaia. Au fost verificati 56 de agenti economici, dintre care 17 persoane juridice si 39 fizice, producatori particulari si taximetristi. Pentru neregulile constatate, au fost sanctionati opt producatori, cu 50 de milioane de lei. Au fost testate 110 mijloace de masurare, din care opt a fost respinse“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS