13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChiosc cu acte in regula pe spatiul verde

Chiosc cu acte in regula pe spatiul verde

Primaria Craiova renunta, cu o frenezie greu de imaginat, si la putinele spatii verzi pe care le mai are, in favoarea constructiilor. Si cele mai multe avize le da pentru amplasarea de chioscuri metalice, de care alte primarii se straduiesc sa scape.

Locatarii din Asociatia de proprietari nr. 17, din cartierul craiovean Rovine, in frunte cu presedintele si administratorul, reclama faptul ca de citeva zile a rasarit un chiosc de metal pe un spatiu verde. Reprezentantii asociatiei au mers cu jalba in protap pe la toate institutiile abilitate, pentru a opri lucrarea. Primarul Craiovei chiar le-a cerut subalternilor sai sa dispuna sistarea lucrarii inca din faza cind era turnata doar fundatia. In zadar, insa. „Gheorghe Mihai, proprietarul chioscului, si-a vazut linistit de treaba si, ca sa mai si rida de noi, ne spunea ca ne va da ulei, zahar si alte alimente pe datorie“, a spus Ana Cristiana Tirei, administratoarea Asociatiei nr. 17.

Pentru ca parcarea din jurul blocurilor E6a, E6b si E7 este neincapatoare pentru masinile locatarilor, asociatia a incercat sa concesioneze o bucata din spatiul verde pentru extinderea parcarii. „Raspunsul Primariei Craiova a fost categoric: nu se poate. Cum de nu s-a putut pentru parcare, iar pentru amplasarea unui chiosc s-a putut?“, se intreaba Mariana Vizitiu, presedinta Asociatiei de proprietari nr.17.

De cind cu ridicarea chioscului, locatarii nu mai au nici unde sa isi bata covoarele deoarece bara de metal este situata la mai putin de o jumatate de metru de intrarea in „viitorul magazin cu amanuntul“.

Primaria face si tot ea desface …daca vrea

Gheorghe Mihai, proprietarul chioscului, are toate avizele necesare pentru amplasarea chioscului pe spatiul verde. Pe 22 iulie, el a incheiat contractul de inchiriere cu primaria, iar pe 19 septembrie si-a obtinut autorizatia de construire pentru amplasarea unui chiosc metalic pe o durata de cinci ani.

„Teama de concurenta a dus la aceasta campanie de denigrare. Altceva nu vad ce ii deranjeaza. Inainte erau numai buruieni si maracini pe spatiul verde si nimeni nu spunea nimic. Acum au sarit toti“, sustine proprietarul chioscului, Gheorghe Mihai.

Primarul Vasile Bulucea spune ca a scris „sistarea lucrarilor“ pe memoriul locatarilor inainte de a afla ca Gheorghe Mihai are actele in regula pentru amplasarea chioscului.

Locatarii asociatiei sustin ca nu se vor lasa intimidati cu una-cu doua si ca, daca nu se va renunta la amplasarea chioscului pe spatiul verde, se vor aduna cu mic, cu mare in fata primariei si nu isi vor mai achita darile catre bugetul local. Puterea de a anula autorizatia de construire sta in mina primariei. Acelasi organism care a eliberat-o.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS