11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMajoritatea debransatilor se vor incalzi folosind improvizatii

Majoritatea debransatilor se vor incalzi folosind improvizatii

Numai 10% dintre locuitori mai sint racordati la reteaua termica

Societatea de furnizare a agentului termic AQUATERM Tirgu Jiu a chemat toate asociatiile de proprietari din oras pentru a decide care dintre centralele termice de cartier vor mai fi pornite. Societatea are bransate doar 10% dintre apartamentele existente in oras.

S-a decis ca 14 centrale sa furnizeze agent termic, dintre care sapte pentru populatie, patru pentru scoli si trei pentru scoli si populatie. „Inca nu s-au prezentat toate asociatiile pentru a avea o situatie exacta, dar centralele care vor mai fi pornite vor deservi cam o treime dintre apartamentele pe care le incalzeau de obicei. Sint cazuri in care au mai ramas doua apartamente intr-un bloc si ii sfatuim pe locatari sa nu ceara caldura pentru ca preturile ar fi prea mari“, a precizat Ion Popescu, directorul AQUATERM. Acesta a spus ca nu s-au facut calcule in ceea ce priveste facturile celor care au ramas bransati, urmind ca preturile sa fie calculate dupa stabilirea numarului beneficiarilor de agent termic.

Chiar daca numarul apartamentelor debransate este de 20.000, aproximativ 6.000 de familii din Tirgu Jiu si-au instalat o microcentrala de apartament. Majoritatea tirgujienilor debransati vor apela la instalarea unor convectoare pe gaze sau instalatii pe curent electric.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS