15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlexandru Athanasiu vrea terenuri agricole pentru scoli

Alexandru Athanasiu vrea terenuri agricole pentru scoli

Conducerea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului doreste ca toate unitatile de invatamint preuniversitar sa primeasca terenuri agricole. Ministrul Athanasiu s-a gindit probabil ca vor veni vremuri grele pentru scoli si a decis ca proiectul de modificare a Legii invatamintului, care va fi supusa dezbaterii in parlament, sa cuprinda la articolul 169 urmatorul alineat: „Unitatile de invatamint primar, gimnazial, liceal, de arte si meserii din mediul rural si urban, care nu au in proprietate terenuri agricole in extravilan, primesc in folosinta, pentru constituirea lotului didactic experimental, o suprafata de un hectar pentru scolile primare, doua hectare pentru scolile gimnaziale, trei hectare pentru liceele pedagogice si minimum zece hectare pentru unitatile de invatamint liceal si scolile de arte si meserii cu profil de exploatarea resurselor naturale si protectia mediului, care asigura calificarea profesionala in domeniile agricultura si silvicultura, in echivalent arabil“.

In judetul Dolj sint aproape 800 de scoli. Aceasta inseamna ca prefectura impreuna cu primariile sa scoata peste 1.000 de hectare. Un lucru imposibil de pus in practica.

Nici macar la nivelul municipiului Craiova, dezideratul ministrului Athanasiu nu se va putea realiza, in pofida faptului ca primarul Bulucea cu siguranta va promite: „Se aranjeaza. Va dau toate asigurarile ca se aranjeaza. Nu este absolut nici o problema“. Totusi, daca ministrul insista, inseamna ca se bazeaza pe niste argumente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS