10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn craiovean vrea sa-si vinda cetatenia romana

Un craiovean vrea sa-si vinda cetatenia romana

Prefectul Calin, intermediarul afacerii

Un craiovean pe nume Ion Serb i-a cerut oficial prefectului de Dolj, Ion Calin, sa-i intermedieze… vinzarea cetateniei romane! Saptamina trecuta, acesta a depus la prefectura un memoriu, care a primit numar de inregistrare si in care scrie negru pe alb: „Azi, 23 septembrie 2003, numitul Serb Ioan cere vinzarea cetateniei romane cu cetatenie canadiana. Se ocupa personal prefectul Ion Calin, prefectul Prefecturii Dolj“. Din ceea ce spune romanul angajatii si-au dat repede seama ca, de fapt, Serb cere drept pret o cetatenie canadiana. Functionarii spun ca omul este un client fidel al audientelor la prefect cu tot soiul de cereri dubioase, asa ca l-au cam luat la ochi.

Fostul prefect Cornel Mondea il primea in fiecare miercuri numai sa asculte ce idei trasnite ii mai vin. Ajunsese atit de familiar, incit i se adresa prefectului cu „ma Cornele“.

Odata a cerut pamint si Mondea, rizind, i-a raspuns „poate de la mine, de la Gorj“. Atita i-a trebuit ca Serb il pisa in fiecare miercuri la cap sa-i dea pamintul promis. Altadata a cerut 50.000, cu promisiunea ca-i spune la audienta viitoare la ce i-au trebuit. Dupa ce prefectul s-a schimbat, a intrat Ion Calin in colimatoriu. Serb a aflat ca audientele nu se mai tin miercurea, ci martea, asa ca a inceput sa-si faca rondul obisnuit. Ce credeti ca a scris Calin pe adresa respectiva? „Catre dl Ciobotea (secretarul general al prefecturii – n. r.), rog analiza si raspuns“. Functionarii sint intr-o mare dilema. Conform legii, trebuie sa raspunda, dar, daca raspunsul nu va fi multumitor, se vor trezi din nou cu Serb peste ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS