16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStudentii severineni au fost indemnati sa voteze noua Constitutie

Studentii severineni au fost indemnati sa voteze noua Constitutie

Anul universitar a fost deschis la Drobeta Turnu Severin miercuri, cu participarea comuna a cadrelor didactice si studentilor de la Colegiul Universitar si de la Universitatea particulara „Gheorghe Anghel“. Atit reprezentantii Prefecturii Mehedinti, cit si conducerea colegiului i-au indemnat pe studenti sa participe la referendumul din 19 octombrie, privind noua Constitutie.

„Duminica, 19 octombrie, se voteaza noua Constitutie si am marea rugaminte sa participati la referendum. Va indemn sa mergem la vot!“, a spus prefectul Dan Trancota in salutul de deschidere a anului universitar la Drobeta Turnu Severin, apreciind, in acelasi timp, ca echipa manageriala numita la conducerea invatamintului superior severinean si-a facut datoria.

In fata citorva sute de studenti, prezenti la deschiderea anului universitar, in Casa Tineretului, decanul Colegiului Universitar, Aurel Piturca, a intarit mesajul prefectului:

„Fac si eu apel la studentii nostri sa voteze noua Constitutie. Anul acesta se incheie mandatul echipei manageriale insarcinate in 2000 cu gestionarea problemelor invatamintului superior de la Drobeta Turnu Severin. In patru ani, s-au constituit doua facultati, de lunga durata – Facultatea de Inginerie Economica si Facultatea de Stiinte Economice. Tot in aceasta perioada, doua dintre cele noua sectii ale colegiului au fost acreditate. Au aparut forme noi de invatamint, si anume la distanta si cu frecventa redusa“.

„Am mai adus de acasa una – alta, ca nu am gasit mai nimic prin camin!“

La cele noua sectii ale Colegiului Universitar Drobeta Turnu Severin sint inscrisi, in acest an, peste 3.100 de studenti. Cei care se vor caza in camine nu sint incintati de conditiile de acolo.

„Am platit 530.000 de lei pentru o luna si o taxa suplimentara de 300.000 de lei. Am mai adus de acasa una – alta, ca nu am gasit mai nimic prin camin. Peretii din camera i-am gasit mizgaliti, chiar decojiti. Trebuie sa aducem de acasa frigider si resou. Sper sa nu mai avem alte surprize“, a spus Mihaela Croitoru, de 19 ani, din Baia de Arama, studenta in anul I la Facultatea de Stiinte Economice.

Potrivit decanului Aurel Piturca, caminele studentesti ofera conditii standard, la nivelul intregii tari: „Avem 300 de locuri la camin, iar conditiile sint aceleasi ca si in celelalte centre universitare. Cei care sint pe locurile cu taxa vor plati mai mult, adica 750.000 de lei lunar“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS