13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratorul Badala face legea in Caminul nr. 40 din Craiova

Administratorul Badala face legea in Caminul nr. 40 din Craiova

Doua tinere au ramas pe drumuri pentru ca nu au stiut ca, daca nu ai acte, nu ai parte

Persoanele care nu isi incheie un contract in momentul in care se hotarasc sa inchirieze o camera se pot trezi aruncate in strada.

Este cazul surorilor Adela si Dorina Vascu, care au stat pina nu de mult intr-o fosta uscatorie a Caminului nr. 40 de pe strada Brestei, din Craiova, si care acum sint amenintate sa paraseasca locuinta de catre noul proprietar.

Desi in cele 15 luni in care au locuit efectiv in camin l-au rugat de mai multe ori pe administrator sa le faca un contract de inchiriere pentru ca, in baza lui, sa isi treaca in buletin viza de flotant, acesta a refuzat, invocind diverse motive. „Nici banii pe chirie si curent nu a vrut sa ni-i ia. Ne-a spus ba ca nu are timp de noi, ba ca o sa vina el sa ni-i ceara. Ne-a purtat pe drumuri“, spune Alexandru Vascu, fratele fetelor, si el locatar al caminului.

In lipsa unui contract de inchiriere si profitind de naivitatea surorilor Vascu, administratorul caminului, Mircea Badala, a incasat totusi de la acestea suma de 2.800.000 de lei, reprezentind contravaloarea chiriei pentru lunile iulie, august si septembrie 2002. Pentru ca Adela si Dorina Vascu locuiau ilegal in camin, administratorul Badala a taiat chitantele pe numele fostului proprietar, Andrei Nicolae. „Legal sau ilegal, ce era sa fac? Sa nu le iau banii? Sint proprietar pe apartamentul in care stau ele si fac ce vreau“, s-a ratoit Mircea Badala, administratorul caminului.

Din administrator, proprietar

La inceputul anului, proprietarul caminului a scos camerele la vinzare. O camera normala a fost evaluata la 25 de milioane de lei, iar uscatoria in care locuiau surorile a fost evaluata la 13 milioane de lei. „Am strins bani si ne-am dus din nou la administrator, sa ne spuna ce sa facem ca sa o cumparam. Dar el ne-a dus cu vorba. Vazind ca timpul trece, am mers direct la proprietarul de atunci, Ion Tugui. De la acesta am aflat ca a fost vinduta camera, iar noul proprietar este chiar administratorul caminului“, a spus Adela Vascu.

Asa se explica de ce Mircea Badala a refuzat sistematic sa incheie contracte de inchiriere noilor chiriasi, desi le-a perceput bani pentru chirie. Potrivit legilor in vigoare, chiriasii au prioritate la cumparare, in conditiile in care acestia au contract de inchiriere. Acum, Mircea Badala este proprietarul de drept al uscatoriei si, dupa cum spune, poate sa faca orice in casa lui.

El a scos afara lucrurile surorilor Vascu, fara sa tina cont ca una dintre ele este eleva in clasa a XI-a si nu are unde sa se duca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS