Sanitarii olteni nu au banderole ca sa intre in greva japoneza

Autori


Cadrele medicale medii din intreaga tara se afla incepind de ieri in greva japoneza. Pe parcursul a 13 zile, asistentele si infirmierele vor protesta pentru a determina guvernul sa le ia in seama revendicarile, printre care se afla acordarea de sporuri si a celui de-al treisprezecelea salariu (in unitatile sanitare in care acest lucru nu s-a intimplat), majorarea bugetului acordat sanatatii si acordarea de plati compensatorii personalului medical in caz de disponibilizare.

Cadrele medicale doljene nu sint in greva japoneza

In judetul Dolj, angajatii bugetari din sanatate nu purtau nici unul banderola, desi sustineau ca sint in greva japoneza. La Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova, singura modalitate prin care cadrele medicale erau informate in legatura cu protestul era un comunicat al Federatiei SANITAS, pe care asistentii sefi l-au citit subordonatilor la intrarea in tura, si cam atit. Pina si obisnuitele afise cu „Greva japoneza“, altadata la loc de cinste pe usile institutiei, lipseau, astfel ca nimeni din afara nu ar fi banuit ce revolta mocneste in rindul cadrelor medicale.

Aceeasi atmosfera si la Spitalul Municipal „Filantropia“, cu singura diferenta ca o buna parte din personalul medical de aici aflase din presa de greva japoneza.

Liderul SANITAS, Aurelia Seitan, spune ca de vina sint liderele de sindicat din fiecare sectie, care, desi au fost prezente la sedinta de joi a SANITAS, au uitat probabil sa-si anunte subordonatii. Problema a fost rezolvata in cele din urma chiar de Aurelia Seitan, care a trebuit sa dea o tura prin toate cele 12 cladiri ale spitalului, imprastiate in diverse zone ale Craiovei, pentru a nu-si lasa membrii de sindicat neinformati.

Cit despre banderolele pe care orice protestatari aflati in greva japoneza ar trebui sa le poarte, sindicalistii spun ca Federatia SANITAS a contractat realizarea lor la pretul de 10.000 de lei bucata, insa pina acum nu au fost livrate. Se spera insa ca ele sa ajunga in spitalele doljene inainte de terminarea grevei, iar daca nu va fi asa, sindicalistii vor avea totusi satisfactia ca nu au dat banii degeaba. Ocazii se vor mai ivi.

Sanitarii olteni – in greva de avertisment


Membrii Uniunii Judetene SANITAS Olt sint de ieri in greva de avertisment. Sanitarii olteni s-au pregatit in acest sens si au amplasat steaguri cu insemnul SANITAS in toate spitalele din judet.

Lidera sindicalistilor olteni, Sanda Olteanu, a spus ca toti cei 2.100 de membri ai Uniunii vor purta pe tot parcursul grevei banderole la brat pentru a protesta astfel fata de politica guvernantilor in domeniul sanatatii.

Printre revendicarile la care protestatarii nu vor sa renunte se afla acordarea celui de-al 13-lea salariu si a tichetelor de masa, respectarea drepturilor salariale prevazute in contractul colectiv de munca si majorarea bugetului acordat sanatatii. Greva de avertisment se va incheia pe 12 octombrie, dupa care liderii Uniunii vor anunta daca masurile de protest vor continua.

Membrii SANITAS Gorj nu au avut bani nici de banderolele pentru greva

Cadrele medicale din toate spitalele gorjene, membre ale Federatiei SANITAS, au inceput ieri o greva japoneza care se va desfasura pina pe 12 octombrie. Manifestarea va fi una pasnica. Participantii la greva ar fi trebuit sa poarte banderolele specifice acestei forme de protest, dar se pare ca lipsa fondurilor a facut imposibila confectionarea acestora. Pentru ca nu au primit banderole, membrii gorjeni ai SANITAS s-au adaptat, confectionindu-si un ecuson prin care isi anuntau protestul. Din cele 2.800 de cadre medicale din Gorj, 1.700 sint membre SANITAS si mai mult de 80% dintre acestea au intrat in greva japoneza.

Conducerea locala a federatiei a anuntat ca pe 13 octombrie protestul se va transforma in greva, cu incetarea lucrului timp de doua ore, urmind ca din 20 octombrie sa fie declansata greva generala. Nemultumirile cadrelor medicale din Gorj sint asemanatoare cu cele ale colegilor din tara: drepturi salariale prin acordarea celui de-al 13-lea salariu, compensari financiare pentru cei disponibilizati si bonuri de masa.Comenteaza acum

Alte stiri

25 martie 2019

Gorj: Grevă japoneză la Cariera Lupoaia

Zeci de angajaţi ai Carierei Lupoaia, din Complexului Energetic Oltenia, au intrat luni dimineaţă în grevă japoneză. Minerii poartă banderole albe. Protestatarii cer scăderea vârstei de pensionare în minerit. Salariaţii vorbesc despre condiţiile ...

Sumarul ediției de joi, 2 octombrie 2003

Actualitate

» Politia si Finantele au descins la UREX Rovinari
» Presedintele Iliescu le-a zimbit infometatilor din Valea Jiului
» Olga Selejan crede ca este persecutata
» Administratorul Badala face legea in Caminul nr. 40 din Craiova
» Anton si Paraschiva au tamiiat documentele din contabilitate
» Un craiovean vrea sa-si vinda cetatenia romana
» Mai multi procurori si judecatori ancheteaza imprejurarile in care a fost furat Soarele
» Administratorii din Tirgu Jiu – in afara legii
» Bondarul gras, mincator de padurari
» Apa de la Gioroc izvoraste la Castranova
» Afaceri in… leasing!
» O gradina de legume a disparut in democratie
» Studentii severineni au fost indemnati sa voteze noua Constitutie
» Elevii din scolile profesionale – nepregatiti pentru piata muncii
» Jumatate din unitatile de invatamint din Caracal nu au frigidere
» Un tinar de 24 de ani a fost botezat impreuna cu fiul sau in virsta de numai cinci luni

Local

» Bulucea – ilegalitati in doua mandate
» „Domnule prim-ministru, traiul nostru e sinistru!“

Sport

» Derbiul aiuritilor din provincie
» Staicu si Mitrita au ramas antreprenori la Universitatea
» „M-am saturat de fotbal!“
» Ramine doar Cristescu
» Ciurea si Badea pregatesc partida de la Ploiesti
» Nici o miscare pina la meci
» Se cauta urgent un antrenor
» Amical cu Pandurii?
» Englezii au invatat fotbal de la „profesorul“ Lucescu
» „La Chelsea s-au facut prea multe schimbari“
» Disputa de gradul zero in Valea Fetii
» Programul rundei a noua
» Beckham revine pe gazon
» Del Piero si-a prelungit contractul cu Juventus Torino
» Minerii au sters pe jos cu circarii militianului Staicu
» Dinel a fost luat la misto de suporteri
» Nu au putut mai mult
» Chimia a cazut de pe un „cal“ frumos
» Rezultatele din saisprezecimi
» Ne arbitreaza Augustus Constantin
» Unirea Leamna – Extensiv 0-2
» Tilihoi s-a retras de la Electro
» Iancu continua cu CFR
» Ghinionul lui Dinamo Kiev s-a numit Vieri
» Ranieri se intelege greu cu jucatorii sai
» Contra ar putea reveni pe teren
» Ferguson si-ar putea prelungi contractul
» Razvan Sabau, in turul al doilea

Opinii

» Intrebari cu raspuns deschis
» Intrebari cu raspuns deschis
» Copii otraviti cu ciuperci
» Continua bancurile proaste la Universitatea

Top