12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeschiderea anului universitar- prilej de campanie pentru votarea Constitutiei

Deschiderea anului universitar- prilej de campanie pentru votarea Constitutiei

Aproximativ 5.500 de studenti din cadrul Universitatii „Constantin Brancusi“ din Tirgu Jiu au inceput ieri un nou an de studiu. O parte dintre acestia, in special „bobocii“, au participat si la deschiderea oficiala a anului universitar, alaturi de autoritatile locale si de un sobor de preoti, condus de Preasfintitul Nicodim Gorjeanul.

Dupa o slujba religioasa, autoritatile i-au indemnat pe studenti sa participe la referendumul organizat pentru votarea Constitutiei. Prefectul Toni Grebla le-a citit studentilor un mesaj trimis de premierul Adrian Nastase. El si-a incheiat discursul sfatuindu-i pe studenti sa-si imparta cu grija timpul intre cursuri si discoteca de linga facultate, care ii apartine lui Constantin Caruntu, decanul Facultatii de Stiinte Economice.

Indemnul de a vota Constitutia a venit si din partea lui Nicolae Mischie, care a tinut sa le spuna studentilor ca nu este vorba de politica, ci de patriotism. „Sinteti generatia Constitutiei europene. Sa ne facem datoria patriotica votind Constitutia!“, le-a mai spus Mischie studentilor, care incepusera sa se agite, vadit plictisiti de atitea discursuri si indemnuri.

La festivitatea de deschidere a anului universitar isi anuntase participarea, cu prilejul ultimei vizite facute in Gorj, si ministrul Gabriel Oprea. Acesta si-a anulat vizita in ultimul moment, fiind nevoit sa plece la Iasi cu premierul Nastase. Eforturile autoritatilor, care incepusera cu doua zile inainte traditionalele pregatiri pentru a-si primi sefii de la „centru“, s-au dovedit astfel inutile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS