10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRudarii fac fintina pentru biserica

Rudarii fac fintina pentru biserica

Cu sprijinul financiar al asociatiei Alavida, rudarii din Malu Mare foreaza trei fintini, dintre care una in curtea bisericii din localitate

Rudarii din comuna Malu Mare – Dolj s-au pus pe munca. Beneficiind de sprijinul financiar al asociatiei Alavida, au inceput lucrarile la trei fintini publice, pe raza localitatii.

„Nu aveam apa suficienta. Exista o singura fintina publica pentru 40-50 de familii. Ar mai fi fintini pe care si le-au facut oamenii prin curti, unde te duci o data, te duci de doua ori, insa nu poti sa te duci in fiecare zi ca sa iei apa din curtea omului. Si apoi, poate-i mai dispare ceva omului din curte si da vina pe tine… Asa ca ne-am gindit ca e mai bine sa facem niste fintini publice, de unde sa putem lua apa cind avem nevoie“, a declarat Nelu Petcan, reprezentantul comunitatii de rudari din Malu Mare, care este si asistent de proiect.

„Este vorba de un program desfasurat cu sprijinul asociatiei Alavida pentru construirea a trei fintini pe domeniul public al comunei Malu Mare, din care doua in comunitatile de rudari, iar cea de-a treia in curtea bisericii. Fondurile necesare achizitionarii materialelor – 1.450 de dolari – au fost acordate de Alavida, iar forta de munca este asigurata de rudari, prin voluntariat“, a mentionat prof. Alexandru Dicu, coordonatorul programului.

Ieri-dimineata, o coloana formata din noua carute transporta tuburile de ciment necesare puturilor pe care le vor construi in comuna. Astazi vor incepe forarea primei fintini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS