Acasă Actualitate Slatina – curatata de autovehiculele abandonate

Slatina – curatata de autovehiculele abandonate

Slatina a scapat de o grija, din luna martie, de cind a fost pusa in practica hotarirea consiliului local ca autovehiculele abandonate pe spatiul public sa fie ridicate si inapoiate proprietarilor doar contra unei sume deloc nesemnificative. Acum, nu numai ca asemenea masini au devenit tot mai rare pe marginea strazilor sau printre blocuri, dar locuitorii municipiului stiu de aceasta reglementare.

Angajatii Administratiei Domeniului Public au identificat initial 45 de autovehicule care fusesera „uitate“ de proprietari, dar fiecare dintre ei a aflat apoi ca poate ramine fara masina daca nu elibereaza spatiul public.

Potrivit viceprimarului Marin Postolache, cu ajutorul Politiei Rutiere, au fost identificati proprietarii a 39 de masini din cele 45, acestia primind acasa prin posta somatii prin care erau invitati sa-si mute autovehiculele de pe terenul public.

„I-am instiintat ca, daca nu se vor conforma, vor fi amendati cu 22 de milioane de lei.(…) Masura a avut efect: doar sapte masini au ramas nemiscate, motiv pentru care le-am ridicat“.

Autovehiculele ridicate de oamenii primariei si care devenisera adevarate focare de infectie sint acum adapostite in parcarea regiei locale de transport LOCTRANS. Pina in prezent, doar un proprietar s-a prezentat pentru a-si recupera masina. Conform hotaririi adoptate in plenul local, vehiculele nerevendicate in termen de 30 de zile de la somatie vor fi trecute in proprietatea administratiei locale si urmeaza sa fie valorificate ca… fier vechi.

Exit mobile version