22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEvacuare silita cu iz electoral

Evacuare silita cu iz electoral

Viata locuitorilor din cartierul Progresul din Slatina a fost ieri tulburata de un scandal. Totul a pornit de la intentia autoritatilor locale de a evacua trei familii din unul din blocurile din municipiu: G6. Avind 120 de apartamente, imobilul este unul din cele unde locuiesc doar familii sarace, majoritatea compuse din romi someri si cu multi copii. Deoarece trei din familiile care locuiesc aici au acumulat pina acum o datorie de circa 40 de milioane de lei prin neplata chiriei, autoritatile au decis ca asa nu se mai poate. Dupa mai multe somatii, s-a facut rost de hotariri judecatoresti definitive si s-a trecut la evacuarea datornicilor. Usor de zis, greu de facut. Desi au apelat la ajutorul „mascatilor“, reprezentantii primariei prezenti ieri la evacuare au fost nevoiti sa se recunoasca invinsi in fata locatarilor.

„Sa vii la mine, dom’ vice, sa vezi cum curge apa prin tavan!…“

Scandalul a izbucnit in jurul prinzului, cind oamenii din imobil au facut front comun impotriva reprezentantilor legii. Nu a durat mult si la fata locului au aparut si ziaristii, lucru care le-a dat curaj locuitorilor din blocul G6.

„Ne tineti aici ca pe ciini, fara caldura, fara gaze, fara nimic si acum vreti sa ne dati afara?… Pentru ce!“, strigau oamenii catre reprezentantii legii si ai primariei. Sosirea viceprimarului Marin Postolache nu a calmat spiritele.

„Dupa ce ca nu avem servicii si traim de pe o zi pe alta mai vreti sa ne dati si afara! D-aia care fura pe fata nu va legati, ne-ati gasit pe noi mai prosti!…“, striga Gabriel Ivan. Tata a doi copii minori, somer si el, si sotia, acesta nu mai are nimic de pierdut: „Eu sint la zi cu plata chiriei, da’ nu e corect ce fac! Muncim cu ziua aproape toti care stam aici ca sa traim, ne luam de la gura ca sa platim tot felul de facturi!… Sa vii la mine, dom’ vice, sa vezi cum curge apa prin tavan!“.

„Faceti-va datoria ca altfel il chem pe Baicea!“

Zecile de oameni din imobil care au protestat ieri impotriva evacuarii a trei din vecinii de bloc au aminat scoaterea in strada a acestora. Protestatarii stiu ca, dupa cei trei vecini, va veni si rindul lor. La un moment dat, la fata locului a aparut si liderul PD Olt, Darius Vilcov, care, simtind ca e rost de ceva voturi, a sarit in apararea oamenilor. „Domnule viceprimar, in loc sa le luati oamenilor astora 250.000 de lei pe luna, mai bine v-ati multumi cu un leu, ca si-asa nu au de unde sa dea mai mult!“, ii spunea acesta viceprimarului. Vazindu-se in minoritate, Marin Postolache a cerut interventia prompta a mascatilor: „Aici e vorba de lege! Noi nu abuzam de ea, ci datornicii. Ce vina are primaria ca ei nu au respectat prevederile contractului de inchiriere?(…) Domnilor de la politie, nu vedeti ca aici se face campanie electorala pe fata? Nu se poate asa ceva! Faceti-va datoria ca altfel il chem pe Baicea (Florian Baicea – comisarul sef al IJP Olt- n.r.)!…“, tuna vicele la politistii care se retrasesera si asistau la scandal.

Potrivit datelor administratiei locale, datoriile tuturor celor 120 de familii din imobilul G6 sint de aproape doua miliarde de lei. Oamenii din bloc s-au plins ca primaria cere bani prea multi, ei platind, in afara de cei 250.000 de lei pe luna, si contravaloarea energiei electrice consumate. In final, evacuarea a fost aminata pentru o alta zi. Citiva consilieri locali chiar au stabilit o intilnire cu datornicii blocului pentru a gasi o modalitate de esalonare a debitelor acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS