10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefectura Dolj va fi pichetata de sindicalisti

Prefectura Dolj va fi pichetata de sindicalisti

Confederatiile sindicale CSDR, BNS si CARTEL ALFA au hotarit joi, 25 septembrie, declansarea unor actiuni comune de protest, in urma discutiilor din cadrul Comisiei de Dialog Social, la sediul Ministerului Finantelor Publice, cu privire la majorarea tarifelor pentru utilitati si la noul sistem de impozitare. Federatia Sindicatelor Libere din Invatamint (FSLI), care face parte din CSDR, va participa la toate actiunile care vor fi organizate de cele trei confederatii sindicale, sustine presedintele FSLI, Aurel Cornea.

Constantin Rada, presedintele filialei Dolj a FSLI, spune ca „indiscutabil, acelasi lucru se va intimpla si in judetul nostru“: „In prima etapa, vom picheta sediul prefecturii, urmind ca in etapa a doua sa organizam un miting de protest la Craiova. Urgent se vor stabili, concret, datele cind se vor desfasura aceste actiuni de lupta sindicala. Daca negocierile vor fi sortite esecului, se va organiza un miting de amploare in inima Capitalei“.

Principalele revendicari ale confederatiilor sindicale vizeaza: „stoparea politicilor de crestere nejustificata a preturilor utilitatilor publice; un sistem echitabil pentru salariati si stimulativ pentru mediul economic; asigurarea justitiei sociale; reforma economica in folosul tuturor cetatenilor care sa dezvolte prioritatile nationale si componenta sociala; combaterea pietei negre din economie, a muncii ilegale si a coruptiei“.

Ultimul punct de pe lista revendicarilor vizeaza modificarea Constitutiei Romaniei care, in conceptia sindicalistilor, trebuie „sa se alinieze viitoarei Constitutii europene, recunoscind partenerii sociali, rolul dialogului social si institutiile tripartite de promovare a acestuia, sa asigure respectarea principiului subsidiaritatii, sa respecte libertatile omului, drepturile tuturor cetatenilor, sa promoveze justitia sociala fara privilegii pentru anumite categorii (parlamentari) si sa introduca votul uninominal“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS