10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlesii locali ai PSD au disecat referendumul si alegerile locale

Alesii locali ai PSD au disecat referendumul si alegerile locale

Primarii si consilierii PSD s-au reunit ieri la Sala Palatului pentru o dezbatere care a avut in prim plan referendumul privind modificarea Constitutiei.

La conferinta nationala a participat insusi seful statului, Ion Iliescu, care a parasit locul de desfasurare a reuniunii dupa ce a dat citire mesajului sau. Reprezentantii PSD au adoptat, in urma dezbaterilor, o hotarire prin care alesii locali ai partidului au obligatia de a se implica in pregatirea, organizarea si desfasurarea referendumului, urmind sa asigure conditiile pentru mobilizarea „exemplara“ a cetatenilor la urne pe 19 octombrie.

Decizia PSD a vizat, de asemenea, unele masuri privind aplicarea in teriroiu a prevederilor pachetului legislativ anticoruptie, precum si aspecte privitoare la cresterea transparentei, reducerea semnificativa a birocratiei si intarirea capacitatii administrative. Discutiile s-au concentrat apoi in jurul alegerilor locale, data de 21 octombrie fiind desemnata termen-limita pentru elaborarea ofertelor electorale pentru fiecare judet, municipiu, oras si comuna.

Pentru ca prezenta lui Ion Iliescu la o „actiune de partid“ nu a ramas necomentata de opozitie, premierul Adrian Nastase a precizat, in conferinta de presa ce a avut loc dupa incheierea dezbaterilor PSD, ca presedintele a venit numai pentru a adresa un mesaj de mobilizare pentru referendum, lucru care, a apreciat primul ministru, l-ar face la reuniunea oricarui alt partid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS