11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTinerii severineni nu se pot muta in noile locuinte ANL

Tinerii severineni nu se pot muta in noile locuinte ANL

Desi au primit cheile de la apartamentele ANL acum patru luni, chiar de la ministrul lucrarilor publice, Miron Mitrea, 15 familii de tineri din Drobeta Turnu Severin nu pot intra in locuintele repartizate de primarie. Aceasta, deoarece imobilele nu sint racordate la utilitati, respectiv la sistemele de alimentare cu apa potabila, energie termica si canalizare. Reprezentantii primariei se grabesc acum sa repare „greseala“.

La blocurile construite in Drobeta Turnu Severin din fondurile Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL) si destinate inchirierii pentru tineri se munceste in ultima perioada intr-un ritm infernal, pentru finalizarea lucrarilor de racordare la reteaua de termoficare.

Scaderea brusca a temperaturii poate pune in pericol lucrarile, iar constructorul- SC BUILDING EXIM- nu-si poate permite sa dea cu piciorul la o afacere de asemenea anvergura, pe care si-a insusit-o in judetul Mehedinti, si ale carei costuri depasesc 67 de miliarde de lei.

Executia blocurilor din zona Alunis-Policlinica a demarat pe 17 mai 2002, avind ca termen de finalizare sfirsitul acestui an. Pe 31 mai, vizita anuntata a ministrului lucrarilor publice, Miron Mitrea, in judetul Mehedinti, a grabit acordarea repartitiilor catre primele 15 familii de tineri care sa locuiasca in apartamentele a caror valoare se ridica la peste un miliard de lei fiecare.

La acea data, primarul Severinului, Constantin Dinu, insotit de viceprimarii Ilie Pisoi si Tudor Dinu au zimbit, au pozat si au promis sprijin pentru tinerii care au primit cheia apartamentelor din mina unui ministru.

Primaria spera sa asigure agent termic… in jur de 1 noiembrie

S-a dovedit insa ca graba a cam stricat treaba. Nici dupa patru luni, tinerii severineni nu pot intra in locuintele ANL, pentru ca acestea nu beneficiaza de utilitati.

Potrivit viceprimarului Ilie Pisoi, investitia pentru prelungirea retelei de termoficare este suportata de Termocentrala Halinga: „Acolo va exista si un punct termic, iar lucrarile cred ca vor fi finalizate in jur de 1 noiembrie“.

Patronul firmei BUILDING EXIM, Tibi Giuca, nu crede ca blocurile vor avea de suferit din cauza neracordarii la utilitati: „Daca ar fi deja locuite, ar putea sa apara probleme. Noi ne respectam contractul, sintem in grafic, mai departe nu este treaba noastra. Pentru ce construim in Alunis primim 1,9 milioane de euro“.

Blocurile destinate inchirierii catre tineri sint construite in regim P+2+M, respectiv P+3+M, au opt tronsoane si grupeaza 130 de unitati locative, din care 28 garsoniere si 102 apartamente de doua camere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS