10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorjencele vor sa devina politiste

Gorjencele vor sa devina politiste

Tot mai multe gorjence aleg sa devina politiste. In anumite cazuri, numarul fetelor care opteaza pentru o cariera in politie l-a depasit pe cel al baietilor. Din statisticile Biroului de Management si Resurse Umane din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Gorj rezulta ca, la institutiile care scolarizeaza tineri si tinere care doresc sa devina politisti, concurenta cea mai mare este la fete.

Pentru acest an, IJP Gorj a selectionat 500 de baieti si 200 de fete, insa procentul feteor care au trecut admiterea este mai mare decit cel al baietilor. Pentru Scoala de Subofiteri de la Cimpina au fost selectionati 96 de baieti si 43 de fete. In urma examenului, au fost admisi 10 baieti si 12 fete.

Cornelia Micu, subcomisar cu mina forte

Conducerea Biroului de Management si Resurse Umane a apreciat ca fetele au devenit in ultima vreme din ce in ce mai interesate de o cariera care sa le ofere atit satisfactii profesionale si financiare, cit si un serviciu sigur. Statistica demonstreaza ca gorjencele au devenit mult mai sigure pe sine si mai dornice decit barbatii in a se razboi cu infractorii. Pentru Academia de Politie, IJP Gorj a trimis la Bucuresti 51 de candidati baieti si 28 de fete, mult mai multe decit anul trecut. Femeia cu cel mai inalt grad din IJP Gorj este chiar purtatorul de cuvint al politistilor, subcomisarul Cornelia Micu. Deloc intimidata de colegii sai, majoritatea barbati, Cornelia Micu a reusit sa se impuna si sa devina in scurt timp subcomisar, maior dupa vechile grade. Anul viitor, Cornelia Micu va deveni, conform termenului care a trecut de la acordarea primului grad, comisar, avind sanse de a deveni, inainte de a iesi la pensie, prima femeie comisar-sef din istoria Politiei Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS