10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimarie, un' ti-e granita?

Primarie, un’ ti-e granita?

• Limitele Craiovei, mutate dupa cum bate vintul, pentru ca nu exista Planuri Urbanistice Zonale la hotarul cu comunele vecine • Pentru ca vor sa afle de unde pina unde pot sa aplice amenzi, politistii craioveni cer municipalitatii o harta administrativa • Primaria raspunde la misto: „sa faca o cerere scrisa!“ • Posibila manevra politica: planul PUP

Din cauza diferendelor administrative pe terenuri intre Primaria Craiova si comunele limitrofe, politistii craioveni de la circulatie nu stiu pina unde tine sfera lor de competenta. Situatia a fost facuta publica zilele trecute, cu ocazia unei intilniri cu taximetristii, la sediul Autoritatii Rutiere, pe marginea mult contestatei Legi a taximetriei.

Marin Popescu, seful Politiei Circulatie din cadrul IJP Dolj, a recunoscut ca nu mai stie care sint limitele municipiului Craiova si a cerut urgent primariei o harta administrativa a orasului. El sustine ca politistii trebuie sa stie pina unde au voie sa aplice amenzi: „Politia Municipala nu stie, la ora actuala, care sint limitele Craiovei pentru a-si da seama pina unde este sfera ei de competenta. Trebuie sa stim si noi pina unde avem voie sa aplicam amenzi de circulatie, ca nu cumva sa intram pe alte teritorii. Primaria trebuie sa realizeze o harta si sa ne-o dea si noua“.

Razboiul Craiovei cu vecinii

Reprezentantii Primariei Craiova spun ca exista un Plan Urbanistic General (PUG), aprobat de consiliul local prin HCL 23/2000, cu detalii aproximative doar pe principalele cai rutiere de iesire din oras.

Lantul slabiciunilor se intinde insa mai departe. De la arhitectul sef al judetului, Dumitru Cernatescu, aflam ca, de fapt, Primaria Craiova are dispute administrative cu mai multe comune limitrofe: Pielesti, Circea, Ghercesti, Simnic, Podari si Malu Mare, in acest sens existind mai multe procese pe rol. „Am intrebat si eu la compartimentele de specialitate si mi s-a raspuns ca in zonele limitrofe ale Craiovei vor fi tot timpul discutii, deoarece aici nu exista Planuri Urbanistice Zonale (PUZ)“, a precizat Antonie Solomon, viceprimarul Craiovei.

Pe de alta parte, Gabriela Munteanu, sefa Directiei de Urbanism a primariei, sustine ca taximetristii n-au decit sa-si plateasca o firma specializata si sa comande o harta cu strazile orasului, pentru a se orienta. „Hartile administrative nu sint documente publice, ci au caracter secret“, a spus Gabriela Munteanu. Cit despre politisti, ei ar trebui sa faca „o cerere scrisa“ daca vor sa stie, insa pina acum „nu s-au interesat niciodata de acest aspect“. Din alte surse, aflam insa ca ar exista si un Plan Urbanistic de Partid (PUP), prin care ar urma sa primeasca satisfactie intravilana citiva baronei locali improprietariti dincolo de Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS