6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsistentii medicali se pregatesc de greva

Asistentii medicali se pregatesc de greva

Dupa medicii de familie, a venit rindul asistentilor si infirmierilor sa intre in greva. La chemarea SANITAS, in judetul Dolj, cele peste 10.000 de cadre medicale medii din institutiile sanitare bugetare vor participa la actiunile de protest anuntate de federatie in intreaga tara. In perioada 1-3 octombrie, cadrele medicale medii se vor afla in greva japoneza, urmata pe data de 8 octombrie de o manifestatie de protest la sediul Directiei de Sanatate Publica Dolj si de o greva de avertisment pe 13 octombrie, intre orele 9.00 si 11.00. Miscarile sindicale vor culmina cu declansarea grevei generale pe 15 octombrie, la ora 7.00.

Potrivit vicepresedintelui SANITAS Dolj, Aurelia Seitan, cadrele medicale vor respecta intocmai calendarul miscarilor revendicative – indiferent de consecinte – in cazul in care responsabilii din sanatate nu vor solutiona nemultumirile sindicalistilor. Cit despre revendicari, „sint aceleasi dintotdeauna: acordarea sporurilor si a celui de-al treisprezecelea salariu, precum si majorarea bugetului alocat sanatatii. Un alt aspect care trebuie lamurit este cel legat de platile compensatorii, care in momentul de fata nu se acorda, potrivit contractului colectiv de munca la nivel de ramura, decit in cazul in care numarul persoanelor disponibilizate din unitatea sanitara depaseste 100“, a precizat Aurelia Seitan.

In timp ce sindicatele fac ultimele pregatiri de greva, la Bucuresti, conducerea Federatiei SANITAS s-a asezat la masa tratativelor alaturi de reprezentantii Ministerelor Sanatatii, Muncii si Finantelor, intr-o ultima incercare de a gasi o solutie pentru evitarea conflictului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS