10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate EKTRA, afacere de virit pe git taximetristilor

EKTRA, afacere de virit pe git taximetristilor

Viceprimarul Dragu, cel care raspunde de taximetrie, i-a informat pe soferi ca in oras exista o singura marca de case de marcat fiscale, si anume EKTRA. Cea care le comercializeaza este SC NITESCU-BERCEANU SNC (producator sau intermediar?). Despre marca recomandata de primarie, Biroul Judetean de Metrologie Legala (BJML), prin directorul Victor Mustafa, sustine ca inca nu este autorizata pentru comercializarea acestor aparate.

„Autorizarea trebuie obtinuta de la Bucuresti. Or, noi nu am primit pina acum ceva oficial din partea BRML, cum ca firma in cauza ar fi obtinut-o. Actualele aparate de taxat pe care le folosesc taximetristii sint avizate de noi pina la sfirsitul anului“, a spus Mustafa.

Sindicatul Soferilor Taximetristi din Dolj pare hotarit sa nu respecte nici una dintre conditiile impuse de municipalitate.

Presedintele Florin Constantinescu sustine ca, atita timp cit municipalitatea ii tolereaza inca pe cei fara forme legale, nu le poate cere oamenilor sa achite toate aceste taxe.

„Noi am hotarit la sindicat sa nu cumparam case de marcat, sa nu facem cursuri la ARR sau sa ne vopsim masinile, atita timp cit autoritatile tolereaza evaziunea fiscala. In acest sens, vom inmina prefectului un protest oficial“, a spus Constantinescu. Liderul sindical a mai precizat ca pretul de 200 de euro cerut pentru o casa de marcat tip EKTRA este cam exagerat si ca intentioneaza sa contacteze doua firme din Bucuresti, care le-ar vinde mai ieftin. Practic, pentru cele 2.000 de taxiuri aprobate la Craiova (667 in regim PFI si 1.337 in regim de operatori de transport), o singura firma care ar detine monopolul in oras ar putea incasa cel putin 400.000 de euro. O afacere profitabila, avind in vedere ca municipalitatea face presiuni ca taxiurile sa fie dotate cu asemenea case de marcat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS