22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicii de familie continua greva

Medicii de familie continua greva

Greva japoneza a medicilor de familie, declansata in urma cu mai bine de doua saptamini, va continua pina cind prefectul se va implica in conflictul acestora cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Dolj.

Potrivit dr. Dalida Mosorescu, vicepresedintele Societatii de Medicina Generala, filiala Dolj, astazi sau miine, in functie de disponibilitatea prefectului Ion Calin, reprezentantii protestatarilor se vor intilni cu autoritatilre locale intr-o ultima incercare de a determina conducerea CAS Dolj sa rezolve problema celor aproximativ 160.000 de persoane pe care le-a scos de pe listele medicilor de familie.

„Sint sigura ca s-au facut si greseli, insa e greu de crezut ca mai mult de o cincime din populatia acestui judet o reprezinta neasiguratii. CAS Dolj a recunoscut initial ca este posibil sa fi gresit, motiv pentru care a promis ca, pina pe 20 septembrie, isi va pune la punct baza de date.Termenul a trecut, dar nu s-a rezolvat nimic“, a precizat dr. Mosorescu.

Din punctul de vedere al CAS Dolj, problema este insa foarte clara. Intr-un comunicat de presa se arata ca, in urma verificarilor, CAS Dolj a recunoscut calitatea de asigurat a doar 28.000 de persoane din cele 160.000. Ramine nerezolvata problema celor aproape 60.000 de agricultori neasigurati, de care prefectul Ion Calin a si uitat dupa ce in urma cu doua saptamini a promis ca va face toate demersurile necesare pentru a-i include in rindul asiguratilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS