6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte stiri

„Tinarul poet al padurii“, concurs de poezie cu premii in valuta

Asociatia Pensionarilor Silvici din Romania (APSR) organizeaza prima editie a concursului de poezie „Tinarul poet al padurii“ destinat elevilor de liceu si are ca scop formarea constiintei ecologice in rindul tineretului. Pentru inscrierile la concurs, poeziile vor fi trimise in plic pina la 15 octombrie, la adresa: APSR, b-dul Magheru, nr. 31, sector 1, Bucuresti, cu mentiunea pentru concursul „Tinarul poet al padurii“. Participarea la concurs este individuala, iar pentru inscriere elevul trebuie sa trimita o creatie proprie de cel mult zece strofe, dactilografiate pe o foaie A4, avind tema „Dragoste de padure“.

Presedintele APSR, George Bumbu, spune ca „elevii care vor fi cistigatori ai primelor trei locuri vor obtine diplome insotite de premii in valoare de 150 de euro, locul I; 100 de euro, locul II si 50 de euro, locul III“.

Absolventii, cautati pentru a munci in constructii

Bursa locurilor de munca pentru absolventi, care se va organiza la sfirsitul acestei saptamini la Tirgu Jiu, are peste100 de locuri de munca destinate tinerilor care au terminat in acest an o forma de invatamint. La bursa care va avea loc vineri la Casa de Cultura a Sindicatelor si-au anuntat participarea zeci de firme din judet. Reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca spun ca patronii sint interesati sa angajeze absolventi pentru ca primesc, timp de un an, un salariu minim brut pe tara. Cele mai cautate meserii sint cele din domeniul constructiilor. Mari sanse sa-si gaseasca un loc de munca mai au croitorii si confectionerii de incaltaminte.

Primaria Tirgu Jiu si-a lansat site in romana si engleza

Primaria Tirgu Jiu si-a lansat ieri o noua pagina pe Internet. Americanul Joe Rice, membru in Corpul Pacii si voluntar in cadrul institutiei, i-a ajutat pe functionarii primariei sa realizeze si o varianta in limba engleza. La adresa www.targujiu.ro, tirgujienii pot afla hotaririle consiliului local de pe parcursul anului, ce proiecte de hotarire se afla in pregatire, datele personale ale primarului si consilierilor, stadiul executarii lucrarilor de restaurare la operele lui Brancusi. „Am reusit sa facem acest site fara nici un fel de cheltuiala pentru ca nu am apelat la o firma specializata. Este in pregatire un site special destinat in exclusivitate Centrului de Informare Brancusi“, a precizat purtatorul de cuvint al primariei, Constantin Cretan.

Se scot la concurs posturile de directori si directori adjuncti din invatamintul doljean

Conducerea ISJ Dolj scoate la concurs toate posturile vacante de directori si directori adjuncti de la unitatile de invatamint preuniversitar, unde aceste functii sint ocupate cu delegatie. Monalisa Galeteanu, inspector general adjunct al ISJ Dolj, spune ca dosarele se depun la registratura inspectoratului, in perioada 1-15 octombrie, iar concursul se va desfasura in conformitate cu metodologia aprobata prin OMEC nr. 3.448 / 02.04. 2002. Lista cu posturile vacante, conditiile de inscriere, tematica si bibliografia vor fi afisate la sediul inspectoratului. Pina in prezent sint 102 posturi vacante de directori si directori adjuncti, dintre care in Craiova sint 17 posturi la licee, noua in invatamintul general si patru in cel prescolar. Cele mai multe posturi vacante, 72, sint in judet: patru la licee, 65 la scoli cu clasele I-VIII, unul la gradinita si doua posturi la cluburile de copii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS