10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAgentia CEC Novaci, huiduita de ciobani si popi

Agentia CEC Novaci, huiduita de ciobani si popi

• Calugaritele de la Manastirea Polovragi au fost inselate de casierita Agentiei CEC Novaci • Prefectul de Gorj le-a garantat pagubitilor ca in doua saptamini isi vor primi banii • Unul dintre ciobanii pagubiti are
84 de ani • Ion Dondera, directorul CEC Tirgu Jiu, le-a solicitat fortelor de ordine sa interzica intrarea ziaristilor in institutie • Prejudiciul la Agentia CEC Novaci este de 12 miliarde de lei

Doar 20 de pagubiti ai Agentiei CEC Novaci au venit ieri la Tirgu Jiu pentru a protesta in fata sediului CEC. Mitingul a inceput la ora 10.00, cind au sosit trei protestatari, iar la ora 13.00 erau cu putin peste 20 de participanti.

Unul dintre motivele slabei participari la protest a fost lipsa mijloacelor de transport, orasul Novaci nefiind racordat la reteaua de cai ferate. Multi dintre cei care au venit la Tirgu Jiu sa isi verse oful erau ciobani, care au ramas fara veniturile acumulate in timp.

Ion Enoiu, de 84 de ani, cioban, a depus la CEC aproape 30.000.000 de lei. Banii reprezinta tot ceea ce batrinul a adunat in ultimii ani. Acum a ramas fara nici un leu.

„Am avut 30 de milioane de lei. Mergeam si eu vara la tuns de oi si ce cistigam puneam la CEC. Acum sint singur. Nu am pensie, nu am nimic. Ce o sa fac in iarna asta la virsta mea?“, a intrebat Ion Enoiu.

Calugaritele de la Manastirea Polovragi au depus la Agentia CEC din Novaci suma de zece milioane de lei. Casierita Mariana Bold, aflata in arest, nu a mai recunoscut toata suma, spunind ca acestea nu au depus decit un milion de lei.

Cu banii ciobanilor,

chefuri la Rinca

O alta pagubita, Elena Corcodel, a depus 100 de milioane de lei. Femeia a spus ca la un moment dat nu si-a mai putut ridica dobinda:

„I-am luat de la alta banca si i-am adus la CEC, ca e mai bine. Dupa un timp ne spunea ca nu are bani. La un cioban s-a dus acasa si s-a tinut de el pina i-a luat banii. Apoi a mers peste tot si a luat actele si le-a rupt. Ea acum sta inchisa si noi fara bani. Au mai venit in control de la CEC, dar ea s-a dus cu ei la Rinca, la petreceri, asa am auzit. La noi, la Novaci, face fiecare ce vrea. E politia, dar i-a pacalit pe toti. Sint multi oameni batrini. A cautat politia la ea acasa si a gasit 120 de perechi de pantofi“.

O delegatie a pagubitilor a reusit sa discute cu Ion Dondera, directorul CEC Tirgu Jiu, dupa care a mers in audienta la prefectul de Gorj, Toni Grebla.

„Prefectul ne-a spus ca legea este de partea noastra. Ne-a promis ca o sa discute cu presedintele Tribunalului Gorj si in termen de doua saptamini ne vom primi banii. Daca avem documente! Sintem circa 417 persoane care avem documente, dar mai sint 50, poate 100, care nu mai au. Daca ne vom primi banii, noi ii vom lasa tot la CEC si nu ii vom retrage“, a declarat preotul Petrica Ivanus, reprezentantul legal al pagubitilor.

Urmatorul termen in procesul in care Mariana Bold este judecata pentru mai multe infractiuni, intre care delapidare, fals sau distrugere de inscrisuri, este stabilit pentru marti, 30 septembrie. Ion Dondera le-a transmis fortelor de ordine, venite in numar mare in apropierea institutiei, ca nu doreste sa stea de vorba cu ziaristii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS