10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCe ar face craiovenii cu miliardele de la Loto?

Ce ar face craiovenii cu miliardele de la Loto?

O cabana la munte, o casa de moda, un azil pentru ciini, unul pentru… blonde!

41 de miliarde de lei! Atit numara reportul din aceasta saptamina la Loto – Prono. In fata unei asemenea sume, vorba aia – cum ca „norocul ti-l faci singur“- capata sens numai dupa ce ti-ai burdusit buzunarele cu bilete bifate constiincios in dreptul numerelor ce-ti poarta noroc: numarul matricol din generala, ziua de salariu, data de nastere a nevestei, ziua in care si-a luxat soacra piciorul… Si in agentiile Loto din Craiova, febra alegerii numerelor care deschid poarta spre fericire creste pe zi ce trece. Numai miine nu e duminica- ziua extragerii! Ce ar face craiovenii daca ar cistiga „obraznica“ suma? Banii sa fie, ca idei se gasesc!

Ce conteaza ca sansele de a cistiga sint infime? Ce conteaza ca n-ai mai jucat niciodata? Ce conteaza ca, atunci cind s-a impartit norocul, nu erai prin zona? Este suficient sa rostesti suma incet, silaba cu silaba, pentru ca ameteala sa te cuprinda pe loc si sa ai tremurici in glezne de fiecare data cind te gindesti cite lucruri ai putea sa faci cu banii. 41 de miliarde de lei! Adica un milion si ceva de euro. Ai sterge pentru totdeauna din calendar saptamina de dinainte de salariu – cind nu mai ai bani nici de o eugenie, ai arunca la gunoi lista de pe care ai taiat biletele la film pentru a cumpara un pampers in plus pentru copil, ai cumpara o pagina de ziar pe care sa publici anuntul pentru dusmani: „Eu am luat banii, puteti sa crapati de ciuda!“ si ai pleca in vacanta in Bahamas, razbunat.

Olteanca dispusa sa faca bec orasul cu banii de la Loto

Craiovenii nu duc lipsa de imaginatie cind vine vorba de cheltuit bani. Si mai ales bani cistigati la Loto, pentru care n-ai asudat nici un strop si, prin urmare, parca iti vine mai usor sa-i risipesti cu larghete in stinga si-n dreapta. „As pleca in America!“, spune prompt, fara sa clipeasca macar la auzul intrebarii, Florin Tanasescu. „…Si mi-as lua si prietenii cu mine“.

Simona Dighici, o olteanca maruntica, se numara printre cei care vrea sa pastreze totusi banii in tara si sa-i mai si inmulteasca. De parca n-ar fi destui! „Mi-as cumpara o cabana la munte, unde as merge in fiecare concediu. In restul timpului, as inchiria-o. Si as mai investi intr-o casa de moda. Aaa, si, foarte important, as aloca o suma importanta pentru salubrizarea orasului astuia in care traim!“.

Adnana Firescu a inceput sa joace in urma cu citeva saptamini, cind suma incepuse sa se rotunjeasca atit cit sa ii stirneasca si pe cei care se considera ghinionisti fara vindecare. „Am cumparat deja mai multe bilete. Am fost surprinsa neplacut saptamina trecuta, cind varianta simpla costa 32.000 de lei. Acum au revenit insa la pretul initial, de 20.000. Daca as cistiga milionul de euro, as face un azil pentru ciini“. …„Si eu as face unul pentru blonde“, completeaza ideea craiovencei sotul acesteia, „gratulat“ imediat cu o geanta „amicala“ in stomac.

Daniela Turcu este o olteanca generoasa, pe care cu siguranta toti ne-am dori s-o avem prietena:

„As avea grija sa o duc bine si eu, si prietenii. Le-as da la fiecare cite un miliard. Din 41, pot sa ma lipsesc de citeva! Norocul meu e ca am prieteni putini. Am avut grija…“.

Daca e noroc, sa fie cu polonicul, nu cu lingurita

Gheorghe Ion Rata este jucator vechi. Si cocheteaza mereu cu norocul. „Pai, numa’ saptamina trecuta ce-am cistigat aproape trei milioane. Joc si pentru duminica, fiindca nu trece saptamina fara sa bag citeva bilete. Da’, daca oi cistiga, macar sa cistig suma a mare. Cu trei milioane ce sa faci? Am cumparat un sac de ceapa, unul de cartofi…“.

Dintre cumparatorii biletelor Loto nu lipsesc, desigur, nici vinzatorii de la agentii. Cind vezi atitia oameni care incearca, febrili, sa ghiceasca numerele cistigatoare, este imposibil sa nu te molipsesti. „Normal ca am jucat si eu citeva variante! Oamenii merg mai ales pe variantele simple, dar am avut si clienti care au ales cea mai buna varianta, de 12 numere, care costa peste doua milioane de lei. Acum doi ani, la noi in agentie s-au cistigat doua miliarde si 275 de milioane, la jocul noroc. Pentru saptamina asta, ne asteptam sa vina multi cumparatori simbata, inainte de extragere. Cam asa se intimpla“, spune Elena Petrisor, angajata a Loto-Prono de 11 ani.

Toti vinzatorii de la agentii se asteapta ca ziua de simbata sa fie una extrem de incarcata. Cind la bataie sint puse 41 de miliarde de lei, se presupune ca n-or sa ramina in afara cozilor de la Loto decit persoanele care nu se pot deplasa, pruncii si pesimistii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS