10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

Hot retinut la examenul pentru permisul de conducere

Un urmarit local din Mehedinti a fost retinut de politisti marti, cind s-a prezentat la examenul de obtinere a permisului de conducere. Ofiterii examinatori l-au identificat pe Grigore Valentin, de 20 ani, din comuna mehedinteana Isverna. Tinarul era dat in urmarire locala de Serviciul Politiei Judiciare Timis, pentru comiterea mai multor furturi din autoturisme. Barbatul a fost predat politistilor Biroului Politiei Judiciare Drobeta Turnu Severin, pentru continuarea cercetarilor.

Elevii din Bailesti nu vor mai tremura de frig in clase

Elevii de la Grupul Scolar Industrial „CSN Plopsor“ Plenita si cei de la Scoala cu clasele I-VIII nr. 6 Bailesti nu vor mai tremura de frig iarna aceasta. Cele doua unitati de invatamint vor fi dotate cu instalatii de incalzire corespunzatoare spatiilor. Ministerul Administratiilor si Internelor a trimis recent o adresa oficiala consiliului judetean si Prefecturii Dolj, in care solicita detalii „in vederea dimensionarii instalatiilor de incalzire“. Achizitionarea si montarea centralelor termice se va face cu bani din fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia guvernului pe anul 2003. Adica, din buzunarele cetatenilor care, „intimplator“, sint si parinti.

A intrat pentru a patra oara in greva foamei, in numai un an

Dumitru Tatut, de 46 de ani, din Drobeta Turnu Severin, a intrat ieri in greva foamei, in fata Parchetului de pe linga Tribunalul Mehedinti, nemultumit de deciziile instantelor de judecata in cazul sau. Este pentru a patra oara, in decursul unui an, cind barbatul recurge la aceasta forma de protest. „Am avut o firma de transport si a dat faliment. Am luat un credit de la Agentia de Somaj, dar mi-au luat toti banii inapoi, sustinind ca nu am respectat clauzele contractului. Am platit unor magistrati cite 300.000 de lei pe saptamina, timp de trei ani, iar cind nu am mai avut bani sa le dau, am fost amenintat“, a spus Dumitru Tatut. In luna aprilie, barbatul si-a dat foc in fata Parchetului, fiind insa salvat de trecatori.

O mehedinteanca si-a gasit sfirsitul in alcool

O mehedinteanca din comuna Hinova a decedat marti seara, dupa ce a consumat o cantitate apreciabila de bauturi alcoolice la barul din localitate. Politistii au fost sesizati in jurul orei 20.30 si au solicitat examinarea cadavrului Elenei Popescu, de 69 de ani, de catre medicul de familie. S-a constatat ca nu exista urme de violenta pe corpul femeii, moartea survenind ca urmare a intoxicatiei etilice.

Profesorii pensionari de romana, din nou la catedra

Din cauza deficitului de cadre didactice calificate la disciplina limba si literatura romana, Inspectoratul Scolar Judetean Gorj a fost nevoit sa reactiveze aproximativ 25 de profesori pensionari. Pentru anul scolar 2003 – 2004, au fost incadrate peste 5.200 de cadre didactice, aproape toate calificate. O mare parte dintre cei necalificati sint la disciplina limba si literatura romana. „Am fost nevoiti sa incadram pe limba romana si institutori, chiar absolventi de drept in localitatile mai izolate. Cred ca in jur de 20. Am mai chemat de acasa aproape 30 de profesori pensionari de limba si literatura romana care activeaza, conform legii, cu jumatate de norma. Virsta acestora este la femei de 60 de ani, iar la barbati de 65“, a declarat Nicolae Mergea, inspectorul scolar general.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS