Acasă Actualitate Concurenta acerba pe locurile finantate de la buget la admiterea la facultate

Concurenta acerba pe locurile finantate de la buget la admiterea la facultate

Concurenta pe locurile finantate de la buget ale facultatilor din cadrul Universitatii din Craiova a fost sensibil mai mare decit in anii precedenti, iar notele obtinute au fost pe masura.

La doua dintre cele mai cautate facultati, Drept si Litere, ultimele medii de la buget au fost peste 8 si chiar aproape de 9 la specializarea engleza – limba straina.

O alta specializare foarte populara in rindul tinerilor este Montanologia, in cadrul Facultatii de Agronomie, la care ultimul admis a obtinut media 9,03. Tot in aceasta sesiune, la Facultatea de Teologie s-au ocupat locurile ramase din sesiunea din vara cu medii peste 6.

Un caz deosebit il reprezinta introducerea a doua noi specializari – Instrumentatie muzicala si Pedagogie muzicala -, la care au aparut probleme inerente oricarui inceput.

Una dintre candidate a sustinut examenul de admitere in alta zi decit cea prevazuta, deoarece nu-i permitea religia. Intimplarea a facut ca ea sa obtina nota cea mai mare in concurs. In continuare, se vor finaliza examenele de admitere la facultatile tehnice.

Exit mobile version