10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLupoaica agitata, tratata cu Bingo

Lupoaica agitata, tratata cu Bingo

La Gradina zoologica din Parcul „Nicolae Romanescu“, spiritele sint incinse: se incearca din rasputeri cucerirea si, implicit, reproducerea uneia dintre femele, si anume a lupoaicei. Fiind vorba de unicul exemplar ramas sa reprezinte la Craiova specia in cauza, de citeva luni, administratia gradinii zoologice se confrunta cu o mare problema: de unde sa achizitioneze un partener pe masura tinerei si vulcanicei lupoaice. Destul de salbatica si, mai mult, mofturoasa, „mamela“ in etate de doar sase ani nu a lasat nici un mascul sa se apropie de ea pina acum. Degeaba s-a straduit fostul ei partener de pina acum sase-sapte luni: lupoaica a rezistat eroic. Iar insuccesul l-a demoralizat atit de mult pe falnicul lup, incit a decedat, chiar in floarea virstei, la 18 ani.

Ramasa singura, juna a inceput sa-si faca de cap cu nervii ingrijitorilor, devenind aproape de nestapinit. Atunci s-a apelat la alte gradini zoologice din tara, de unde, spune medicul veterinar din Parcul „Romanescu“, se incerca achizitionarea unui mascul din rasa canis lupus. Ghinion: nici un lup din intreaga Romanie nu a fost disponibil pentru frumoasa canina. In disperare de cauza, s-a recurs la o metoda mai la indemina. Bingo, un june de aceeasi virsta, cu domiciliul la citeva custi distanta de lupoaica. Avind un fizic de invidiat, cu un caracter puternic, demn de rasa din care face parte – ciobanesc german -, masculul a facut impresie inca de la inceput: cum a intrat in cusca, a si pus stapinire pe casa, masa si lupoaica. Si fara nici un efort, fara prea multa munca de lamurire, apriga fecioara s-a lasat subjugata de dulau. Acum, dupa doua luni de convietuire fericita, observatorii pot declara ca metoda incercata-incrucisarea unui ciine ciobanesc cu o lupoaica – este una de succes.

Bingo fierbe pina-n februarie

„Se inteleg foarte bine. El este capul familiei, ca sa zic asa. Cind li se aduce mincarea, de exemplu, ea nu se atinge de nimic pina nu termina el de mincat. Numai atunci, daca i-a mai ramas ceva, isi potoleste linistita foamea“, spune Gheorghe Diaconeasa, medic veterinar la gradina zoologica.

Un singur lucru a ramas nerezolvat: Bingo nu si-a intrat inca in drepturile de sot. Evenimentul se va intimpla abia in ianuarie sau februarie, perioada in care femela canis lupus intra in calduri. Nu exista nici o indoiala insa ca „oficierea“ va fi una teribila, avind in vedere indelungata asteptare la care sint supusi cei doi de catre mama natura.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS