10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDascalii din Mehedinti, nemultumiti de desfasurarea examenului de titularizare

Dascalii din Mehedinti, nemultumiti de desfasurarea examenului de titularizare

Reprezentantii Sindicatului Liber din Invatamint acuza brambureala de la titularizare si spun ca miscarea de personal nu se face dupa un calendar bine stabilit

O parte dintre cadrele didactice mehedintene care au participat la concursul de titularizare au renuntat la posturi, desi acestea erau titularizabile.

Principalul motiv a fost acela ca posturile nu erau cele la care se asteptau, astfel ca au decis sa participe la etapa a doua, care a stirnit si mari nemultumiri. Cu toate acestea, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Mehedinti au spus ca, la nivelul judetului, nu s-au inregistrat decit doua situatii deosebite.

„Au fost unele erori privind introducerea de date, dar acestea s-au datorat factorului uman. Cadrele didactice care au participat la titularizare nu au stiut sa completeze specialitatile sau chiar codurile, si de aceea au existat nemultumiri. S-au introdus din nou toate datele in sistem si s-a facut iarasi repartitia in etapa intii. La etapa a doua nu au fost decit doua situatii deosebite, dar acest lucru nu a afectat prima repartitie. Asteptam rezultatele de la minister pentru aceasta etapa, urmind ca joi sa aiba loc ultima etapa a titularizarii“, a spus Stelian Petrescu, inspector general adjunct al ISJ Mehedinti.

„Se vehiculeaza sume de 2-3.000 de euro pentru un post“

Potrivit presedintelui Sindicatului Liber din Invatamint, filiala Mehedinti, Mihai Dima, miscarea personalului didactic nu s-a facut dupa un calendar bine stabilit, astfel ca multe dintre posturile vacante nu au fost scoase la concurs:

„Daca miscarea personalului didactic s-ar fi facut in perioada 1-15 septembrie, s-ar fi stiut citi elevi sint si cite posturi se creeaza. Avind in vedere ca examenul de capacitate, partea a doua, s-a organizat in august, iar repartizarea elevilor la scolile de arte si meserii nu s-a facut inca, practic nu se cunoaste cite clase si posturi vor fi la aceste unitati. Majoritatea directorilor, de la sfirsitul examenului de capacitate si pina acum, au fost in concediu, astfel ca in Mehedinti au ramas posturi neinventariate. Degeaba schimbam ministrul in fiecare zi daca lasam in esaloanele doi si trei oameni care dau inapoi invatamintul romanesc“.

La rindul lor, profesorii candidati, prezenti si ieri in fata sediului Inspectoratului Scolar pentru a afla rezultatele titularizarii, s-au declarat nemultumiti de modul de desfasurare a examenului.

„Spun ca s-a gresit la calculator, iar noi incepem scoala luni si nu stim unde o sa ne ducem. De trei zile asteptam rezultatele si nu se cunoaste nimic sigur. Este bataie de joc, pentru ca nu calculatorul greseste, ci persoana care lucreaza la el. Se vehiculeaza deja sume de 2-3.000 de euro pentru un post. Au fost luate posturi cu nota 5,60, iar oameni cu 8.00 au ramas pe dinafara“, a declarat Ionela Dobrescu, de 26 de ani, din Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS