20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSindicalistii si conducerea de la DAEWOO Craiova au batut palma

Sindicalistii si conducerea de la DAEWOO Craiova au batut palma

Conflictul colectiv de munca de la DAEWOO Craiova a luat sfirsit joi noapte, dupa 15 ore de negocieri tensionate in urma carora sindicalistii si conducerea societatii au ajuns la un acord in ceea ce priveste revendicarile salariale .

Angajatii fabricii de automobile au obtinut din partea patronatului reactualizari lunare ale salariilor in functie de rata inflatiei, patru tichete de masa in plus si cite un bonus de 2,7 milioane de lei.

Mai multe runde de negocieri esuate pe parcursul ultimelor doua luni adusesera personalul in pragul grevei generale, insa ajungerea la un acord suspenda actiunile de protest anuntate pentru inceputul saptaminii viitoare.

„In aceste conditii, greva de avertisment programata pentru marti nu va mai avea loc.

Astazi (ieri-n.r.) s-a depus actul aditional pentru semnarea contractului colectiv de munca“, a precizat Virgil Dragomirescu, directorul Directiei de Munca si Solidaritate Sociala Dolj si mediatorul conflictului.

DAEWOO va fi vizitata miine de ministrul Serban Mihailescu, pentru pregatirea deplasarii la Seul, unde secretarul general al guvernului va discuta cu patronatul viitorul uzinei craiovene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS